Plaukikės karjerą baigusi R. Meilutytė tapo Kauno mero patarėja | kl.lt

PLAUKIKĖS KARJERĄ BAIGUSI R. MEILUTYTĖ TAPO KAUNO MERO PATARĖJA

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Prie Kauno mero patarėjų komandos prisijungė sportinę karjerą baigusi Rūta Meilutytė. Kaune gimusi garsiausia šalies plaukikė Visvaldui Matijošaičiui patarinės sporto, sporto infrastruktūros vystymo ir sveikos gyvensenos klausimais.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, R. Meilutytė Kauno miesto savivaldybėje darbą pradėjo rugsėjo pabaigoje.

„Labai džiaugiuosi šia unikalia galimybe dirbti kartu su Kauno miesto savivaldybe. Tikiuosi, kad galėsiu savo patirtimi būti naudinga Kauno miesto komandai sprendžiant įvairius miesto sporto infrastruktūros ir sveikos gyvensenos klausimus“, – teigė R. Meilutytė.

Į šias pareigas buvusi profesionali plaukikė buvo pakviesta, tačiau, portalo kauno.diena.lt žiniomis, jokio kito mero patarėjo vietos neužėmė.

Mero patarėjų komandoje taip pat dirba Tomas Garasimavičius kuruojantis energetikos sritį, įmonių valdymo ir jaunimo reikalų klausimais besirūpinanti Živilė Širvienė bei Simonas Kairys atsakingas už kultūros, turizmo ir sporto sritis.

Primename, kad olimpinė čempionė plaukikės karjerą baigė šių metų gegužės pabaigoje. Tuomet sportininkė teigė, kad šiam sprendimui ji brendo ilgą laiką, o jis pats – vienas sudėtingiausių jos gyvenime.

„Iki šiol visą save atidaviau plaukimui. Nuo ankstyvos paauglystės gyvenau šiuo sportu. Dėl įtempto treniruočių rėžimo atidėjau mokslus, prie kurių noriu dabar sugrįžti. Noriu patirti paprastus dalykus, augti, geriau suprasti save ir mane supantį pasaulį“, – paskelbusi plaukikės karjeros pabaigą sakė ji.

R.Meilutytė balandžio mėnesį užsitraukė nemalonę, kai tris kartus iš eilės sutartoje vietoje jos nesulaukė dopingo kontrolieriai.

Būdama 15 metų R.Meilutytė laimėjo Londono olimpinių žaidynių auksą. Pasaulio ir Europos čempionatuose ji yra laimėjusi 18 apdovanojimų – 12 aukso ir šešis sidabro medalius.

Iškils modernus vandens sporto centras

Greta „Žalgirio“ arenos netolimoje ateityje iškils modernus vandens sporto centras, kuris po savo stogu talpins ne tik olimpinio dydžio baseiną su 700 vietų tribūnomis, bet ir SPA zoną su sporto klubu.

Pagal išskirtinę E. Miliūno studijos architektų pasiūlytą idėją, naujasis statinys bus integruotas į natūraliai susiformavusį salos reljefą. Dar vienas unikalus sprendimas leis centro vidų šiltuoju metų laiku transformuoti į atviras lauko erdves.

„Šiuo metu turime parengtą ir ekspertizę praėjusį techninį projektą. Netrukus tikimės gauti statybos leidimą ir skelbti darbų rangos konkursą“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tadas Metelionis.

Šiuo metu Kaune veikia renovuoti „Vilijos“, Dainavos, Kauno sporto mokyklos „Startas“ (Miško g.), „Girstučio“ ir Šilainių baseinai. Pastarojo būklė itin prasta, todėl šiuo metu svarstomi įvairūs variantai kaip jį atgaivinti. 

GALERIJA

  • Plaukikės karjerą baigusi R. Meilutytė tapo Kauno mero patarėja
  • Plaukikės karjerą baigusi R. Meilutytė tapo Kauno mero patarėja
  • Plaukikės karjerą baigusi R. Meilutytė tapo Kauno mero patarėja
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (179)

Stapis

Kazin ar ispis bent karta krabas ja.

Safyras

Politikai turėtų puikiai žinoti, jog į savo asmeninę firmą gali priiminėti žmones be jokio išsilavinimo, bet ne į tas darbo vietas, kur reikalingas išsilavinimas ir darbo patirtis...Sportas, šokiai, dainos ar aktorinis menas neturi vaikams būti svarbesnis už mokslą, jis gali būti tik laisvalaikio praleidimo forma, nes išsilavinimo spragos gali lydėti žmogų visą gyvenimą...Todėl ir milijonai Lietuvoje išleidžiami neefektyviai, nes daugelis "žinomų žmonių" įtraukiami į politiką tik papuošti partijų gretas, bet ne turinį...

Anonimas

Labai gerai...Kaune gyvens ir Kauna valdys tik profesionalai...Politikams kurie nesupranta kas yra ukiskas miesto valdymas cia ne vieta..Valio Kauno merui ir jo komandai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS