Mįslingai dingusio vaikino mamos mintyse – įvairios versijos ir svarbus prašymas žmonėms | kl.lt

MĮSLINGAI DINGUSIO VAIKINO MAMOS MINTYSE – ĮVAIRIOS VERSIJOS IR SVARBUS PRAŠYMAS ŽMONĖMS

Praėjusių metų gruodžio pabaigoje pakaunėje dingusio 22-ejų Arnoldo Rakausko atvejį vis dar gaubia mįslė. Artimieji kone kasdien šukuoja apylinkes tikėdamiesi vaikiną rasti, tačiau paieškos kol kas – bevaisės. Nerimu netveriantys tėvai prašo visuomenės pagalbos atkreipiant dėmesį į nuošalesnes vietas.

Prieš nelaimę – skambutis

Dingimo dieną – gruodžio 29-ąją, pasak Arnoldo mamos Jurgitos, jos sūnus viešėjo pas draugą Kauno rajone, Kazimieravos kaime. Čia jaunas vaikinas turėjo pasilikti nakvoti, tačiau kitą dieną žadėjo sugrįžti į tėvų namus Jonavos rajone, kur gyveno.

„Jis paskambino man gruodžio 29-osios vakarą, 20.40 val., ir pasakė: „Mama, nesijaudink, aš lieku pas draugą“. Paklausus, kada kitą dieną grįš, sakė, kad vakare“, – atviravo vaikino mama.

Jis paskambino man gruodžio 29-osios vakarą, 20.40 val., ir pasakė: „Mama, nesijaudink, aš lieku pas draugą“.

Papasakojo, kas įvyko

Pašnekovės teigimu, name, kur jos sūnus žadėjo likti, su žmona ir vaiku gyvena A. Rakausko draugas. Tik šie asmenys lemtingąjį dingimo vakarą esą ir buvo viduje. „Man pasakojo, kad sūnus su draugu iš kambario buvo išėję į lauką ir prie pavėsinės rūkė. Kai Arnoldo draugas pakvietė jį grįžti į kambarį, nes pasidarė šalta, kadangi abu buvo apsirengę marškinėliais trumpomis rankovėmis, mano sūnus apsisuko ir nuėjo“, – įvykio detalėmis, kurias išgirdo iš minėto sūnaus draugo, dalijosi Jurgita.

A. Rakauskas. / Asmeninio šeimos archyvo nuotr.

Moteris teigė paklaususi, galbūt jiedu susiginčijo ir susipyko, tačiau iš Arnoldo draugo išgirdo, kad taip esą nebuvo. A. Rakauskas, vilkėdamas juodus marškinėlius su baltais užrašais, juodus džinsus ir tamsios spalvos, beveik juodus, sportinius batelius, esą nuėjo nežinoma kryptimi į tamsą. Su savimi jis daugiau nieko neturėjo – piniginė su asmens dokumentais, raktai ir mobilusis liko pas jau minėtą draugą namuose pakabintoje striukėje.

Svarsto įvairias versijas

A. Rakausko mamos žiniomis, minėtas draugas jos sūnaus savo automobiliu pradėjo ieškoti iš karto, kai tik užsidėjo batus ir striukę. Po 20-30 minučių prie nesėkmingų jauno vaikino paieškų esą prisijungė ir to paties namo kaimynas. Tačiau ir šios – pusantros valandos trukusios paieškos buvo bevaisės. Kiek vėliau Kauno rajone esančio Kazimieravos kaimo apylinkes šukavo ir kinologas su šunimi, tačiau pėdsakų taip ir neaptiko esą dėl vakare lauke iškritusio nedidelio lietaus.

Pirmą valandą nakties apie sūnaus dingimą man pranešė policija, o dar po valandos pareigūnai atvažiavo net į namus. Aš iš pradžių nesupratau, kas vyksta, ir pasakiau, kad Arnoldas grįš, juk vakare man skambino. Jis buvo atsakingas vaikas, mus siejo tvirtas ryšys...“ – kalbėjo ji.

A. Rakauskas. / Asmeninio šeimos archyvo nuotr.

Jurgita pridūrė, kad išgirdusi pastarąją žinią, pirmiausiai pagalvojo, jog Arnoldas pėsčiomis išėjo namų kryptimi, iki kurių – maždaug 26 kilometrai. Vaikinas visada buvo fiziškai stiprus, todėl tokį atstumą, mamos teigimu, tikėtina, būtų įveikęs. Kalbėdama apie šią versiją, pašnekovė sakė neatmetusi ir to, kad galbūt paėjėjęs jos sūnus kur nors prisėdo, nes buvo truputį išgėręs, ir sušalo, kadangi tąnakt lauke jau spaudė šaltukas.

„Nekaltinu draugo, nes sūnus neatsiranda. Kai atsiras, bus galima spręsti, kas nutiko. Apsvarstėme įvairias versijas – tarp jų ir savižudybės, ar taip galėjo būti? Atrodo, kad negalėjo, bet ką gali žinoti... Į paieškas kvietėme savanorius, labai padėjo ir draugai. Dabar, nutirpus sniegui, pareigūnai tebeieško mano sūnaus dideliais būriais. Jei Arnoldas būtų sušalęs eidamas, jau tikrai būtų rastas...“ – įsitikinusi pašnekovė.

Vaikino ieškota maždaug dešimties kilometrų spinduliu nuo Kazimieravos kaimo įvairiomis kryptimis. Pasak Jurgitos, šios vietovės jos sūnus nežinojo, joje geriau orientavosi čia gyvenęs draugas, kurį Arnoldas pažinojo maždaug dvejus metus.

Prašo žmonių pagalbos

„Arčiausiai nuo tos vietos yra Pociūnų, Labūnavos tvenkiniai, iki Neries – apie trylika kilometrų. Dar toliau – Nevėžis. Norėčiau paprašyti žvejų atkreipti dėmesį į Pociūnų tvenkinį, Nevėžį, Neries upę link Lapių. Gal Arnoldas ten ėjo ir nukrito, – svarstome visokias versijas...“ – atviravo A. Rakausko mama.

Moteris sakė norinti paprašyti visuomenės atkreipti dėmesį ir į Kauno rajone esančios Domeikavos, Lapių, Voškonių, Vandžiogalos, Babtų, Muniškių, Boniškių apylinkes. Taip pat į Žinėnų, Preišiogalėlės, Kulvos apylinkes Jonavos rajone bei kitų aplinkinių kaimiškų vietovių, pagriovius, šlaitus, pakeles, dirbamus ir nedirbamus laukus, pamiškes.

A. Rakauskas. / Asmeninio šeimos archyvo nuotr.

Varluvos, Gailiušių, Babtų, Bitvano, Veiveriškių, Lapių, Kauprių, Barsūniškių, Pakalniškių, Boniškių, Muniškių, Sausinės, Sitkūnų, Leckiškių, Vandžiogalos ir mažesnius miškus. Pasak moters, labai svarbu apžiūrėti nurodytų vietovių ir jų apylinkių apleistus pastatus, šulinius ir kitus įrenginius.

„Jei jūs ar jūsų giminės, draugai ar pažįstami tose vietovėse turi išvardytų  objektų, prašau paskleiskite šią žinią, kad kiekvienas tai žinantis atkreiptų dėmesį, apžiūrėtų. Taip pat kreipiuosi ir į tuos, kurie galėjo pamatyti Arnoldą einantį ar pavėžėti jį tą lemtingą vakarą“, – visuomenės pagalbos šaukėsi Jurgita.

Neatmetame versijos, kad einantį jį galėjo partrenkti pravažiuojantis automobilis, o sužeistą nuvežti ir kur nors išmesti..

„Kasdien nusibrėžiame tam tikrą atkarpą ir ieškome sūnaus. Artimiausiu metu telksime savanorių pajėgas ir ieškosime jo ties „Via Baltica“ greitkeliu, nes didelė jo dalis – miškinga. Neatmetame versijos, kad einantį jį galėjo partrenkti pravažiuojantis automobilis, o sužeistą nuvežti ir kur nors išmesti...“ –  kraupią versiją svarstė moteris.

Primename, kad A. Rakauskas dingo gruodžio 29 dienos vakarą, apie 22.30 val. O naktį iš gruodžio 29-osios į gruodžio 30-ąją, maždaug 00.38 val., pranešimo apie įvykį sulaukė pareigūnai. Išeidamas vaikinas vilkėjo juodus džinsus, tamsius marškinėlius. Rudaplaukio vaikino ūgis – apie 185 cm. Ant jo kaktos – randas.

A. Rakauskas. / Asmeninio šeimos archyvo nuotr.

Asmenis, turinčius bet kokios reikšmingos informacijos apie dingusį A. Rakauską, mama Jurgita prašo pranešti telefonais: 8 672 09 247 ar 112.

GALERIJA

  • Mįslingai dingusio vaikino mamos mintyse – įvairios versijos ir svarbus prašymas žmonėms
  • Mįslingai dingusio vaikino mamos mintyse – įvairios versijos ir svarbus prašymas žmonėms
  • Mįslingai dingusio vaikino mamos mintyse – įvairios versijos ir svarbus prašymas žmonėms
  • Mįslingai dingusio vaikino mamos mintyse – įvairios versijos ir svarbus prašymas žmonėms
  • Mįslingai dingusio vaikino mamos mintyse – įvairios versijos ir svarbus prašymas žmonėms
  • Mįslingai dingusio vaikino mamos mintyse – įvairios versijos ir svarbus prašymas žmonėms
Asmeninio šeimos archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Kornelija

Dabar pilna žudiku viena pažystu irgi buvo užmuštas draugu savo draugu o žudikai laisvei vaikšto dar nes niekas dar nevyksta posudis ir ttttt..... Ir dažnai teismai mala šššš. Tada bus ir tada ir taip ilgai...

Man Jay Zed

Šio žmogaus nepamačiau esančio gyvo. Kairė galvos pusė pasirodė įdubusi, ko neturėtų paprastai būti, nes tą vietą paprastai užima smegenys. Įvyko kova su tuo draugu, pas kurį liko šio asmens dokumentai. Toli buvo ieškota, tačiau labai arti nebuvo detaliai patyrinėta. Ieškantys turėtų apsilankyti šalia esančio pastato centre esančiame įdubime. Yra galimybė tam pastatui patapti pastatu, kuriame vaidenasi, ypač jei motina ateitų ir kviesdama šūkteltų sūnų.

Anonimas

Tikrai nebuvo išieškotos visos apylinkės. Buvo ieškota tik viena kryptimi, link Jonavos. O Kauno kryptimi, prie miškų tikrai nebuvo ieškota su šunimis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS