Nuo baudžiamosios bylos teisėjo nušalintas advokatas svarsto kreiptis į KT | kl.lt

NUO BAUDŽIAMOSIOS BYLOS TEISĖJO NUŠALINTAS ADVOKATAS SVARSTO KREIPTIS Į KT

Nuo Kauno apygardos teisme nagrinėtos baudžiamosios bylos teisėjo Algirdo Remeikos nušalintas advokatas Edgaras Dereškevičius svarsto kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT).

„Aš, išnaudojęs visas teisines priemones Lietuvoje, galėčiau kreiptis į Konstitucinį Teismą su peticija, siekdamas, kad teismas atsakytų, ar toks teisinis reglamentavimas (...) neprieštarauja teisinės valstybės principui ir Konstitucijai“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė advokatas.

Šįmet sausio 26 dieną A. Remeika priėmė neskundžiamą nutartį. Ja E. Dereškevičius buvo nušalintas byloje, kurioje Rokas ir Matas Venslauskai kaltinami dėl neteisėto disponavimo dideliu narkotinės medžiagos kiekiu ir milijoninės vertės cigarečių kontrabandos.

Edgaras Dereškevičius (L. Balandžio/BNS nuotr.)

Kaip nurodoma, toks teisėjo sprendimas priimtas motyvuojant tuo, kad advokatas nesilaikė posėdžio tvarkos, nepaisė posėdžio pirmininko Algirdo Remeikos prašymų jos laikytis, nereagavo į pareikštus įspėjimus, pertraukinėjo bylą nagrinėjantį teisėją, replikavo, kalbėjo be pirmininkaujančio teisėjo leidimo, neetiškai diskutavo su liudytoju bei su juo ginčijosi.

Advokatas šiuos kaltinimus atmeta.

„(...) mane bandoma parodyti kaip išvejamą iš teismo posėdžių advokatą ir tai pristatoma kaip precedentas, kaip galima būtų išvengti nepatogių pastebėjimų, kreipimųsi į teismą, prašymų vykdyti baudžiamąjį procesą“, – kalbėjo E. Dereškevičius.

Mane bandoma parodyti kaip išvejamą iš teismo posėdžių advokatą ir tai pristatoma kaip precedentas.

Advokatas taip pat svarsto kreiptis į Europos Žmogaus Teisių Teismą su peticija dėl teisės į teisingą teismą pažeidimo, taip pat bendrosios kompetencijos teismą.

Jis taip pat tvirtino ir anksčiau buvęs įspėtas posėdžių metu.

Anot advokato, net jei kreiptųsi į teismą, o šis priimtų jam palankų sprendimą, toliau nagrinėti šios bylos jis nebegalėtų.

Pasak E. Dereškevičiaus, jo nušalinimas apriboja kaltinamojo M. Venslausko teisę į pasirinkto advokato gynybą, apsunkino jo teisinę padėtį.

„Matas laišku kreipėsi į Kauno apygardos teismo pirmininką, laiške nurodydamas, kad gynėjo E. Dereškevičiaus gynyba jam yra pakankama, tinkama, prašė nesiimti gynėjo nušalinimo veiksmų, neapriboti jo teisės į gynybą“, – sakė advokatas.

Anot E. Dereškevičiaus, kaltinamasis dėl jo nušalinimo svarstė galimybę kalėjime paskelbti bado streiką.

Dėl teisėjo galimai padarytų pažeidimų advokatas taip pat kreipsis į Teisėjų tarybą.

GALERIJA

  • Nuo baudžiamosios bylos teisėjo nušalintas advokatas svarsto kreiptis į KT
  • Nuo baudžiamosios bylos teisėjo nušalintas advokatas svarsto kreiptis į KT
L. Balandžio/BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Adva"kotas \\\\\\.../////

ne koverv,tai nevargin KT,neišdegs.

tam --,,protestuodamas,,,,

dar ir benzino tautieciai kanistra uz dyka atnestu...

tam --,,anonimas,,, -kaip tu nusvietei savo komentare

tai tokiu teiseju su tokiom charakteristikom lietuvoj nebuna ...nebent pasaka skaite tau anukelis prie miega , apie mandagu, taktiska, kantru ir teisinga teiseja...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS