Metai gniuždančios nežinios: dingusio Arnoldo mama prakalbo apie kraupią nuojautą | kl.lt

METAI GNIUŽDANČIOS NEŽINIOS: DINGUSIO ARNOLDO MAMA PRAKALBO APIE KRAUPIĄ NUOJAUTĄ

Gruodžio 29-ąją sukako lygiai metai po to, kai pakaunėje mįslingai dingo Arnoldas Rakauskas. Jauno vaikino mama iki šiol gyvena širdį slegiančioje nežinioje. Tačiau, nors jos sūnaus paieškos kol kas – bevaisės, moteris nepraranda vilties, kad atsiras žmonės, kurie ką nors matė, ar žino.

Gyvena laukimu

„Gyvenu laukimu. Sūnaus paieškos vyko pavasarį. Kartas nuo karto man paskambina tyrėja, pasikalbame. Tuo viskas ir baigiasi...“ – šiandien sakė portalo kauno.diena.lt žurnalistų kalbinta A. Rakausko mama Jurgita.

Praėjusių metų gruodžio 29-ąją tuomet 22-ejų vaikinas viešėjo pas draugą Kauno rajone, Kazimieravos kaime. Čia jis turėjo pasilikti nakvoti, bet kitą dieną žadėjo sugrįžti į tėvų namus Jonavos rajone, kur gyveno. Tačiau dingo be žinios. Pareigūnai, kinologai, narai ir savanoriai iš karto po įvykio ir pavasarį šukavo Kauno rajono apylinkes judėdami Jonavos kryptimi, bet jokio rezultato.

Kraupi nuojauta

„Dabar, kai praėjo metai, jaučiu, kad sūnus turbūt nužudytas, nes jei būtų gyvas, tikrai duotų ženklą. Jo dingimą gaubia paslaptis...“ – nesulaikydama ašarų teigė pašnekovė.

Dabar, kai praėjo metai, jaučiu, kad sūnus turbūt nužudytas, nes jei būtų gyvas, tikrai duotų ženklą.

Ji pridūrė ieškosianti galimybės, kaip pamatyti registrą tų žmonių, kurių kūnai buvo rasti, bet palaidoti kaip neatpažinti. „Jei gaučiau sąrašus, peržiūrėčiau tą laikotarpį, kai sūnus dingo. Nes, pavyzdžiui, kažkokio žmogaus lavonas buvo rastas Lampėdžiuose ir A. Juozapavičiaus prospekte, bet tokios informacijos man nesuteikia, nors ir turi mano DNR. Galbūt Arnoldas ir kitame Lietuvos gale nuėjęs įkrito į vandenį...“ – svarstė moteris.

Jurgita nepraranda vilties ir tikisi, kad atsiras ką nors žinančių apie Arnoldą ir jai praneš. Jauno vaikino mama prašo žmonių dar kartą žvilgtelėti į jos sūnaus nuotrauką. „Gal kas nors jį pavėžėjo ar matė – gal kas nors ką nors prisimins“, – verkdama kalbėjo ji.

Arnoldas Rakauskas. / Asmeninio archyvo nuotr.

Papasakojo, kas įvyko

Kaip pavasarį portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo Jurgita, name, kur jos sūnus žadėjo likti, su žmona ir vaiku gyvena A. Rakausko draugas. Tik šie asmenys lemtingąjį dingimo vakarą esą ir buvo viduje. „Man pasakojo, kad sūnus su draugu iš kambario buvo išėję į lauką ir prie pavėsinės rūkė. Kai Arnoldo draugas pakvietė jį grįžti į kambarį, nes pasidarė šalta, kadangi abu buvo apsirengę marškinėliais trumpomis rankovėmis, mano sūnus apsisuko ir nuėjo“, – įvykio detalėmis, kurias išgirdo iš minėto sūnaus draugo, tąkart dalijosi ji.

Arnoldas Rakauskas. / Asmeninio archyvo nuotr.

Moteris teigė paklaususi, galbūt jiedu susiginčijo ir susipyko, tačiau iš Arnoldo draugo išgirdo, kad taip esą nebuvo. A. Rakauskas, vilkėdamas juodus marškinėlius su baltais užrašais, juodus džinsus ir tamsios spalvos, beveik juodus, sportinius batelius, esą nuėjo nežinoma kryptimi į tamsą. Su savimi jis daugiau nieko neturėjo – piniginė su asmens dokumentais, raktai ir mobilusis liko pas jau minėtą draugą namuose pakabintoje striukėje.

Svarstė įvairias versijas

A. Rakausko mamos žiniomis, minėtas draugas jos sūnaus savo automobiliu pradėjo ieškoti iš karto, kai tik užsidėjo batus ir striukę. Po 20-30 minučių prie nesėkmingų jauno vaikino paieškų esą prisijungė ir to paties namo kaimynas.

„Pirmą valandą nakties apie sūnaus dingimą man pranešė policija, o dar po valandos pareigūnai atvažiavo net į namus. Aš iš pradžių nesupratau, kas vyksta, ir pasakiau, kad Arnoldas grįš, juk vakare man skambino. Jis buvo atsakingas vaikas, mus siejo tvirtas ryšys...“ – kalbėjo ji.

Arnoldas Rakauskas. / Asmeninio archyvo nuotr.

Jurgita pridūrė, kad išgirdusi pastarąją žinią, pirmiausiai pagalvojo, jog Arnoldas pėsčiomis išėjo namų kryptimi, iki kurių – maždaug 26 kilometrai. Vaikinas visada buvo fiziškai stiprus, todėl tokį atstumą, mamos teigimu, tikėtina, būtų įveikęs. Kalbėdama apie šią versiją, pašnekovė sakė neatmetusi ir to, kad galbūt paėjėjęs jos sūnus kur nors prisėdo, nes buvo truputį išgėręs, ir sušalo, kadangi tąnakt lauke jau spaudė šaltukas.

„Nekaltinu draugo, nes sūnus neatsiranda. Kai atsiras, bus galima spręsti, kas nutiko. Apsvarstėme įvairias versijas – tarp jų ir savižudybės, ar taip galėjo būti? Atrodo, kad negalėjo, bet ką gali žinoti...“ – svarstė pašnekovė.

Primename, kad A. Rakauskas dingo gruodžio 29 dienos vakarą, apie 22.30 val. O naktį iš gruodžio 29-osios į gruodžio 30-ąją, maždaug 00.38 val., pranešimo apie įvykį sulaukė pareigūnai. Išeidamas vaikinas vilkėjo juodus džinsus, tamsius marškinėlius. Rudaplaukio vaikino ūgis – apie 185 cm. Ant jo kaktos – randas.

Arnoldas Rakauskas. / Asmeninio archyvo nuotr.

2021 metų gruodžio 30 dieną Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Odeta Vaitkevičienė patvirtino, kad A. Rakauskas tebeieškomas.

Asmenis, turinčius bet kokios reikšmingos informacijos apie dingusįjį, mama Jurgita prašo pranešti telefonais: 8 672 09 247 ar 112.

GALERIJA

  • Metai gniuždančios nežinios: dingusio Arnoldo mama prakalbo apie kraupią nuojautą
  • Metai gniuždančios nežinios: dingusio Arnoldo mama prakalbo apie kraupią nuojautą
  • Metai gniuždančios nežinios: dingusio Arnoldo mama prakalbo apie kraupią nuojautą
  • Metai gniuždančios nežinios: dingusio Arnoldo mama prakalbo apie kraupią nuojautą
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Tai kur Yra Lietuvos izimieji "ekstrosensai" ar kaip tie vadinami "burtininkai"?

Žmogus ne adata ir nedingsta net jeigu ir išgėręs buvo vistiek būtų rastas nors ir nugriuvęs ar sušalę. Kiek suprantu tas namas prie pagrindinio kelio,tai galbūt išėjęs iš tamsos į kelią pakliuvo kažkam po mašina kokianors.Aišku nelaimingu atveju protingi pasielgia žmoniškai,bet būna ir kitokių,kurie pasielgia nežmoniškai.Ir manau mama protingai galvoja patikrinti tą registrą, kur palaidoti neatpažinti.

Baubas

Keistas atsitikimas, tragedija. Bet tokių dingimų yra daug ir niekas , jokie mokslai ir įvairūs ekspertai nieko apie tai negali paaiškinti. Daug paslapčių dar yra šiame pasaulyje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS