Šeimą palietė didžiulė nelaimė: vaikai nori grįžti namo, o sugrįžti nebėra kur | kl.lt

ŠEIMĄ PALIETĖ DIDŽIULĖ NELAIMĖ: VAIKAI NORI GRĮŽTI NAMO, O SUGRĮŽTI NEBĖRA KUR

Penkių asmenų šeimą, gyvenusią Ringaudų seniūnijoje, Gaižėnėlių kaime, praėjusį savaitgalį palietė didžiulė nelaimė – sudegė namas. „Vakar žmonės atidavė drabužėlių, tai septynių metų vaikas megztinį bučiuoja, džiaugiasi, kad savo turės, nes jo megztinis tai sudegė. Įsivaizduokite. Ir čia – tik smulkmena“, – apie nelaimę jautriai pasakojo trijų vaikų mama Diana Baranauskė.

Gaisras įsiplieskė vėlų sekmadienio vakarą, laimei, tuomet šeima – D. Baranauskė su vyru ir trimis vaikais – buvo išvykusi. 

„Paskambino kaimynai, išsigandę, kad mes degam. Klausė, ar mes gyvi. Lėkė vaikų gelbėti, laimė, mūsų nebuvo, – portalui kauno.diena.lt pasakojo moteris. – Iš namo nieko neliko – tik šiukšlių krūva, nuodėguliai – nei daikto, nei sienos.“

Nuo ugnies pavyko apsaugoti tik mūrinę malkinę, kurioje turto – nedaug: šiek tiek briketų, žoliapjovė, stiklainiai.

Žmonės per nelaimę nenukentėjo. 

„Vaikai nenukentėjo, bet jų vidus – labai sutraumuotas. Ši nelaimė – baisi trauma. Sunku net nusakyti, ką vaikai išgyvena, kaip jie bendrauja ir kaip jaučiasi. Baisu – liko basi, kaip stovi“, – pasakojo maždaug septynerius metus šiame name pragyvenusi moteris, kuri su šeima dabar laikinai glaudžiasi pas mamą.

Iš namo nieko neliko – tik šiukšlių krūva, nuodėguliai – nei daikto, nei sienos.

„Mažiesiems vaikams apie nelaimę pasakiau tik vakar. Mes buvom išvykę ir dar negrįžom, o jie namo prašosi – kaip vaikams į tuos namus, kai namų nėra. Vaikai verkia, prisimena daiktus: „O, mano knygutė, kurią per vasarą turėjau perskaityti. Tai ką aš dabar skaitysiu? O, mano telefonas.“ Vakar žmonės atidavė drabužėlių, tai septynių metų vaikas megztinį bučiuoja, kad savo turės, nes jo megztinis tai sudegė. Įsivaizduokit. Ir čia – tik smulkmena“, – jautriomis akimirkomis dalijosi D. Baranauskė.

Socialiniuose tinkluose plinta prašymas pagelbėti nelaimės ištiktai šeimai. Kai kurie žmonės skausmui neliko abejingi. 

Moteris pasakojo, kad daiktų geradariai surinko daug – drabužių pakaitai jau turi, valgyti nusipirks. „Žaislų neturėjome, bet žmonės jų surinko, važiuosiu pasiimti. Siūlo duoti lovą, stalą – bet nėra stogo. Juk nestatysi lovos ant lauko, tai pinigai pagelbėtų. Sudėtingas klausimas, ką daryti – būstą nuomotis, ar įsigyti. Vaikams mokslai – kažką reikia galvoti. Jokių planų nėra, tačiau atstatyti sudegusio namo tikrai neplanuojame. Nelaiminga vieta, tad ieškotume kažko naujo“, – pašnekovė teigė, kad supleškėjęs turtas buvo apdraustas.

Feisbuko grupės Kačerginės skelbimų lenta nuotr.

Ji pasakojo, kad šeima savaitgaliais dažnai išvyksta, šį – šventė sesers vaiko gimtadienį. „Sekmadienis buvo pramogų diena, o pirmadienį jau nebebuvo kur grįžti. Vaikai savo akimis nematė, bet aš turiu filmuotą medžiagą, nuotraukas. Buvau nuvykus į įvykio vietą, buvo vertintojas, žmonės eina. Šiltnamį dar šiandien palaisčiau, nes tai – mano kiemas, mano daržovės. Aš juk čia gyvenau. Vargšas katinas kniaukia prie sudegusio namo“, – sakė ji.

Mažiesiems vaikams apie nelaimę pasakiau tik vakar. Mes buvom išvykę ir dar negrįžom, o jie namo prašosi – kaip vaikams į tuos namus, kai namų nėra.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos paros įvykių suvestinėje buvo skelbta, kad gaisras Gaižėnėlių kaime, Kalno gatvėje, kilo birželio 25 dieną, sekmadienį. Apie įsisiautėjusias liepsnas ugniagesiams pranešta 23.13 val. 

„Gautas pranešimas, kad dega namas. Atvykus ugniagesiams, namas degė atvira liepsna, perdanga jau buvo įkritusi. Namas – medinių karkasinių konstrukcijų, šiltintas vata, vieno aukšto, su rūsiu ir mansarda, 8x6 m dydžio, stogas dengtas šiferio danga. Nudegė pastato stogas, sukrito perdanga, išdegė vidus ir namų apyvokos daiktai, apdegė ir buvo nuardyta dalis sienų. Išsaugotas šalia degusio namo esantis mūrinis 4x4 m dydžio priestatas. Nustatyti, ar name buvo dūmų detektorius, neįmanoma“, – skelbė ugniagesiai gelbėtojai. 

Įvykis tiriamas.

Nelaimei neliko abejingi šeimą pažįstantys žmonės. 

„Diana yra nuoširdus žmogus, rūpestingas, darbštus, mylintis savo vaikus. Vaikai lankė Kačerginės daugiafunkcio centro darželį bei mokyklą, vyresnėlis sūnus – Zapyškio mokyklą, tad, manau, daugelis ją pažinojot. Tikiuosi, kad kiek kas galit paremsit ją ir berniukus, kad galėtų pradėti naują gyvenimo etapą“, – štai toks pagalbos prašymas plinta socialiniuose tinkluose.

Paramą prašoma pervesti per fondą:

LT394010042503185366,

gavėjas – Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas,

įmonės kodas 301162677,

paskirtis: paramai Dianai Baranauskei.

GALERIJA

  • Šeimą palietė didžiulė nelaimė: vaikai nori grįžti namo, o sugrįžti nebėra kur
  • Šeimą palietė didžiulė nelaimė: vaikai nori grįžti namo, o sugrįžti nebėra kur
  • Šeimą palietė didžiulė nelaimė: vaikai nori grįžti namo, o sugrįžti nebėra kur
Feisbuko grupės „Kačerginės skelbimų lenta“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Anonimas

Na, tai ar gavo kokią pagalbą iš gerovės valstybės, o gal tautiečiai Tapino vadovaujami bent kiek sumetė ant atstatymo ?

Erlendas

Nelengva skaityti didžiają dalį komentarų. Liejasi pyktis ir panieka. Pažįstu šią šeimą, bendravau po gaisro ir buvau įvykio vietoje. Tikrai pagalba labai reikalinga. Ir net keli eurai būtų svari parama išgyvenantiems šį siaubą. Ačiū geros valios žmonėms už bendrystę ir supratimą!

Man \\\\...////

tas įvykis turi nemalonų degėsių kvapą,peržiūrėjau nuotraukas tai kaip negyvenamo,apleisto namo vaizdai.___Gal klystu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS