Festivalis „TheAtrium“: pasirodys nemažai svečių iš įvairių šalių | kl.lt

FESTIVALIS „THEATRIUM“: PASIRODYS NEMAŽAI SVEČIŲ IŠ ĮVAIRIŲ ŠALIŲ

Jau kitą savaitę, gegužės 17-ąją, uostamiestyje startuos šeštasis teatro festivalis "TheAtrium". Jame pasirodys nemažai svečių iš įvairių pasaulio kampelių.

Į festivalį sugrįš projektas Lietuvos teatro vitrina, jo pernai buvo atsisakyta dėl pandemijos. Šiemet per šešias dienas bus pristatoma net 13 lietuvių kūrėjų spektaklių.

Festivalyje dalyvaus svečiai iš Kazachstano, Kirgizstano, Jungtinių Valstijų, Graikijos, Prancūzijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Švedijos.

"Rusija – šalis agresorė nėra kviečiama į šį renginį. Bus mažiau svečių ir iš Rytų. Tačiau kai užsidaro vienos durys, atsidaro kitos. Skandinavai šiais metais labai susidomėjo Lietuvos teatro vitrina. Turėsime svečių, kurių anksčiau neturėjome, – iš Kazachstano, Kirgizstano, Amerikos. Visa tai vienai savaitei Klaipėdą pavers teatro turgumi, kuriame bandysime pristatyti Lietuvos teatrą ir megzti ryšius, kad Lietuvos teatro tarptautiškumas liktų gyvas ir gyvybingas", – sakė Klaipėdos dramos teatro direktorius Tomas Juočys.

Turėsime svečių, kurių anksčiau neturėjome.

Kita renginio dalis – Tarptautinė festivalio programa, kurioje bus rodomi ir užsienio režisierių spektakliai, prasidės gegužės 21-ąją ir tęsis iki pat birželio 22-osios.

Bus rodomi net keturi scenos šedevrai – Alessandro Serra spektaklis "Audra", pastatytas pagal Williamo Shakespeare'o pjesę tokiu pat pavadinimu. Originalumu pasižymintį spektaklį pristatys ir lenkų režisierius Grzegorzas Bralis.

Sulauksime svečių iš Ukrainos bei daugelio pamėgto Oskaro Koršunovo, kuris rodys spektaklį "Dėdė Vania", pastatytą pagal Antono Čechovo pjesę.

"Manau, visiems tikrai verta į šiuos keturis spektaklius nueiti ir, žinoma, nepamiršti Lietuvos teatro vitrinos, kurioje bus daug įdomių dalykų", – sakė festivalio meno vadovas Gintaras Grajauskas.

Po tarptautinės programos žiūrovams bus siūloma naujovė – gyvi susitikimai su režisieriais. Tai ne tik puiki proga Klaipėdoje pamatyti ryškiausius Europos teatro atstovus, bet ir gyvai su jais pasikalbėti.

Teatre žiūrovai išvys ir meninę instaliaciją, kurios detalės kol kas neatskleidžiamos.

GALERIJA

  • Festivalis „TheAtrium“: pasirodys nemažai svečių iš įvairių šalių
  • Festivalis „TheAtrium“: pasirodys nemažai svečių iš įvairių šalių
  • Festivalis „TheAtrium“: pasirodys nemažai svečių iš įvairių šalių
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS