Į festivalį „Inkultūracija“ – dar daugiau svečių | kl.lt

Į FESTIVALĮ „INKULTŪRACIJA“ – DAR DAUGIAU SVEČIŲ

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje tęsiasi visą savaitę vykstantis tarptautinis kultūros festivalis „Inkultūracija“, o šiandien bibliotekoje lankytojų lauks ne tik edukacija suaugusiesiems, nuotolinis susitikimas su dailininku, diskusija apie Simoną Dachą, džiazo atlikėjo knygos pristatymas, bet ir XI-oji Knygų mugė.

Klaipėdiečių ir miesto svečių pamėgta mugė startuos nuo 10 val. ir tęsis iki pat vakaro 19 val. Ją lankytojai ras bibliotekos trečiajame aukšte, Ekspozicijų erdvėje. Nespėjusieji joje apsilankyti šiandien, tą padaryti galės ir šeštadienį tuo pačiu laiku.

I. Simonaitytės viešosios bibliotekos kultūros programų vadovė Daiva Nakrošienė pažymėjo, kad prie jau žinomų leidyklų veikiausiai prisijungs ir kelios naujos. Be to, Knygų mugės metu įvairius leidinius pirkėjai galės įsigyti pigiau negu knygynuose.

„Atsirado naujų norinčiųjų dalyvauti, tad prisijungs dar kelios leidyklos. Ypač laukiame žmonių, kad gausiai dalyvautų, nusipirktų knygas pigiau. Bus galimybė pasirinkti, nes mažųjų leidyklų knygas ne visada rasi knygynuose. Dalyvaus ir muziejai, o Muzikinis teatras prekiaus bilietais“, – sakė D. Nakrošienė.

Daiva Nakrošienė. G. Putnaitės nuotr.

Ji taip pat pasakojo, kad šią savaitę daugiausia žmonių subūrė renginys apie poeziją ir muziką, taip pat pokalbis apie garso technikas.

Šiais metais renginiai lankomi gausiau.

„Vienas išskirtinių renginių – trečiadienį vyko pokalbis apie aistrą garso kokybei su Donatu Tamošiūnu ir Viliumi Ančeriu. Šis renginys sulaukė ypač daug vyriškos auditorijos. Vyrai netgi sėdėjo pirmose eilėse. D. Tamošiūnas pats gamina garso techniką, garso kolonėles ir kitus dalykus, tad pasidalino išskirtinėmis žiniomis. Buvo nepaprastai įdomus ir informatyviai svarus renginys“, – pažymėjo D. Nakrošienė.

Lyginant praėjusius ir šiuos metus, pastebima, kad lankytojų šiemet – daugiau.

„Šiais metais renginiai lankomi gausiau. Auditorija auga“, – sakė D. Nakrošienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS