I. Kanto bibliotekoje – tradicinis aukcionas | kl.lt

I. KANTO BIBLIOTEKOJE – TRADICINIS AUKCIONAS

Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos padaliniuose netrukus prasidės nurašomų bibliotekos spaudinių aukcionas. Skaitytojai galės įsigyti knygų, kurių kaina – nuo dešimties centų.

„Pernai buvo jubiliejiniai 20 metų, kai vyksta šis aukcionas. Šiemet nusprendėme irgi organizuoti, nes gyventojai labai daug skambina, klausia, kada bus. Visada rengdavome lapkričio pabaigoje, kai surinkdavome senas knygas, fiziškai nusidėvėjusias arba morališkai pasenusias. Šiais metais nusprendėme aukcioną organizuoti gruodį tris dienas prieš Kalėdas“, – pasakojo I. Kanto bibliotekos direktorė Renata Rudienė.

Šio aukciono tikslas – ne finansinis, o vertybinis – suteikti knygai antrą gyvenimą ne tik skaitant, bet ir ką nors iš knygų pagaminant.

„Labai daug menininkų mėgsta iš knygų ką nors gaminti, perdirbti į meno kūrinius. Pati esu nemažai keliavusi po pasaulio bibliotekas. Jose labai populiaru iš senų, nenaudojamų knygų padaryti meno kūrinius“, – sakė direktorė.

Anot jos, kitos Lietuvos bibliotekos leidinius nurašo ir atiduoda perdirbti, tačiau I. Kanto viešoji biblioteka suteikia paskutinį šansą – už simbolinę kainą įsigyti norimą knygą savo namų bibliotekai.

Knygų kainos aukcione – nuo dešimties centų, bet gali kainuoti ir daugiau.

„Priklauso, ar bus paklausi knyga, jeigu bus daug pirkėjų, gali būti ir daugiau, bet šiaip knygos – nuo dešimties centų. Kiek nurašome, po to tiek gauname ir naujų“, – pažymėjo R. Rudienė.

Iš viso per metus nurašoma apie 8 tūkst. leidinių, o naujų biblioteka gauna apie 10 tūkst.

Be to, pasiimti ar apsikeisti knygomis uostamiestyje galima ne tik I. Kanto bibliotekoje, bet ir autobusų stotelėse esančiose knygų lentynėlėse, jas kitąmet planuojama atnaujinti.

Aukcionas bibliotekos padaliniuose gruodžio 19–21 d. vyks nuo 10 iki 18 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS