Jaunimui – nauji pasiūlymai: kviečia teikti paraiškas dalyvauti renginiuose | kl.lt

JAUNIMUI – NAUJI PASIŪLYMAI: KVIEČIA TEIKTI PARAIŠKAS DALYVAUTI RENGINIUOSE

Tęsiant kontroversiškai pagarsėjusio projekto "Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021" veiklą, jaunuoliai vėl kviečiami teikti paraiškas dalyvauti nacionaliniuose ir tarptautiniuose renginiuose.

Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Nacionalinės jaunimo politikos skyriaus vyriausiosios specialistės Laimos Jasionytės teigimu, jaunimui reikia gyvų renginių.

"Dabartiniu laikotarpiu labai svarbu ieškoti priemonių, padedančių jaunam žmogui grįžti iš virtualaus į tikrą gyvenimą. Tokios įtraukios ir jaunimui patrauklios programos ne tik padeda jauniems žmonėms įsitraukti į socialinį gyvenimą, bet ir sukuria aplinką patirtims perimti, kompetencijoms kelti", – Klaipėdos savivaldybės paskelbtame pranešime teigė L.Jasionytė.

Jaunimo informavimo tinklo "Eurodesk Lietuva" atstovės Emilijos Pociūtės teigimu, jaunimas turi daugybę galimybių, bet jomis nesinaudoja dėl dviejų priežasčių – nieko apie jas nežino arba neturi pakankamai lėšų.

Rėmimas bus skirtas pretendento kelionės, apgyvendinimo, renginio dalyvio mokesčio, maitinimo, kitoms paraiškoje pagrįstoms išlaidoms apmokėti.

"Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021" internetiniame puslapyje chooseklaipeda.eu nurodyta, kad šio konkurso tikslas – plėtoti kokybišką darbą su jaunimu Klaipėdoje, stiprinti Klaipėdos jaunimo sektorių plėtojant regioninio, nacionalinio ir tarptautinio bendradarbiavimo ryšius bei atstovauti Klaipėdos miestui Lietuvos ir užsienio renginiuose.

Šis projektas pernai skandalingai pagarsėjo tuo, kad vieno viešo renginio metu kažkokia nepilnametė dainavo keiksmažodžių pilną dainą ir už tai dar buvo įvertinta apdovanojimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS