Keičiamas Klaipėdos dramos teatro spektaklių repertuaras | kl.lt

KEIČIAMAS KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRO SPEKTAKLIŲ REPERTUARAS

Dėl vieno Klaipėdos dramos teatro (KDT) aktoriaus patirtos traumos keisis sausio ir vasario spektaklių repertuaras. Per šiuos du mėnesius vyks vieno labiausiai pamėgtų spektaklių maratonas – Dmitrijaus Krymovo režisuotą „Fragmentą“ planuojama rodyti penkis arba šešis kartus.

KDT nenurodė, kuris aktorių patyrė traumą. Tačiau savaitgalį, sausio 13 ir 14 dienomis turėjęs vykti Agatos Dudos-Gracz spektaklis „Tarp Lenos kojų, arba „Švenčiausiosios Mergelės Marijos mirtis“ pagal Mikelandželą Karavadžą“ buvo atšauktas dėl tos pačios priežasties – vieno aktoriaus traumos.

D. Krymovo „Fragmento“ premjera Klaipėdoje vyko praėjusių metų kovą.

Šis režisierius išgarsėjo kaip dailininkas, o teatre pirmiausia pasirodė kaip scenografas ir tik vėliau pats ėmė kurti spektaklius.

„Daug metų tapiau, tai – dieviškas užsiėmimas, kažką reiškia, kai už savo nugaros jauti Rembrandtą, Matissą, Chagallą, Picassą. Bet teatras turi didesnes poveikio galimybes, jis nėra amžinas, jis greitas. Bet tame ir yra jo stiprybė“, – sakė D. Krymovas, tik pradėjęs dirbti Klaipėdoje.

Šio režisieriaus santykis su dramaturgija remiasi fundamentalia kūrybos laisve, tad ir Antono Čechovo „Trys seserys“, pagal kurias kurtas „Fragmentas“, čia daugiau nuspėjamos, slypinčios nuotaikoje, atmosferoje, o ne pateikiamos paraidžiui.

„Jei dabar pažiūrėsite į spektaklį, tai jo santykį su A. Čechovu galima sulyginti su anūko ir senelio santykiu – bandote sugretinti jų portretus ir lyg matyti kažkoks panašumas, bet iš tiesų jie labai skirtingi. Lyg ir galima nujausti giminišką ryšį, bet tai jau kitas žmogus“, – apibendrino D. Krymovas.


Spektaklių pakeitimai

Sausio 19 ir 20 d. Oskaro Koršunovo spektaklis „Mūsų klasė“ keičiamas į spektaklį „Fragmentas“.

Sausio 27 d. „Kalės vaikai“ – atšauktas.

Vasario 2 d. Povilo Gaidžio spektaklis „Kalėdos Kupjelų namuose“  keičiamas į Mariaus Pažerecko „Euridikę“.

Vasario 3 d. M. Pažerecko „Labas rytas, pone triuši“ keičiamas į „Euridikę“.

Vasario 4 d. Lauros Grozos spektaklis „Saulės vaikai“ keičiamas į D. Krymovo „Fragmentą“.

Vasario 8 d. Dariaus Rabašausko spektaklis „Demonai“ keičiamas į Igorio Reklaičio „Kai kurios erelių rūšys“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vienodai

Nebtraukia Istorinio teatro repertuaras, ir tiek,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS