Klaipėdos dramos teatre – išskirtiniai užsiėmimai | kl.lt

KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRE – IŠSKIRTINIAI UŽSIĖMIMAI

Klaipėdos dramos teatre (KDT) nuo spalio 10-osios startuoja renginių ciklas neįgaliesiems „Esminiai mazgai“. Pasak organizatorių, renginiai apims spektaklius, susitikimus, dirbtuves, pjesių skaitymus, kitus vyksmus pačiame teatre ar už jo ribų.

KDT kultūros projektų koordinatorė Lina Lencevičiūtė neslėpė – bilietai į renginius – gausiai perkami.

„Iš keturių renginių trys jau visiškai užpildyti, o į kitus žmonės taip pat jau rezervuoja ir perka bilietus. Turime nemažai įvairių organizacijų ir bendruomenių, su kuriomis palaikome ryšius visus metus, tad jie jau žino, kad „Esminių mazgų“ renginių ciklas prasideda rudenį, patys skambina, teiraujasi apie šių metų programą“, – kalbėjo pašnekovė.

Anot jos, lankytojai džiaugiasi, kad KDT atsiranda vis daugiau į bendruomenės įtrauktį orientuotų renginių ir jie vis įvairesni.

„Praėjusių metų dalyviams daugiausia emocijų sukėlė kūrybinės dirbtuvės, vedamos lenkų režisieriaus Grzegorz Bral, tad šiemet taip pat nusprendėme organizuoti kūrybines dirbtuves negalią turintiems žmonėms ir šį kartą jas ves KDT aktoriai“, – pažymėjo L. Lencevičiūtė.

Kasmet susirenka apie 200 žmonių iš visos Lietuvos.

Šiuose renginiuose dalyvauja žmonės ne tik iš Klaipėdos ir rajono, bet ir iš kitų Lietuvos miestų.

„Su įvairiais renginiais, kuriuose dalyvauja neįgalieji, mes dirbame nuosekliai ir jau ne vienerius metus. Pradžioje turėjome tam tikrų baimių, nes tiesiog nežinojome tam tikrų dalykų, kaip elgtis vienose ar kitose situacijose, šiandien tų baimių nebeturime“, – atviravo KDT kultūros projektų koordinatorė.

Ji taip pat atskleidė, kaip vyksta spektaklis, skirtas, pavyzdžiui, turintiems regos negalią žmonėms.

„Spektaklio pradžioje yra organizuojama garsinė įžanga, kurios metu regos negalią turintys žmonės gali vaikščioti po sceną, per lytėjimą susipažinti su dekoracijomis, taip pat jiems prisistato aktoriai. Garsinio vaizdavimo tekstą skaitantis žmogus nupasakoja aktorių išvaizdą, vaizdą scenoje. Žiūrovai gauna specialias ausines, per kurias jie klausosi šio pasakojimo. Regos negalią turintys žiūrovai jau yra įpratę, kad rudenį rodome spektaklį, pritaikytą jiems, tad Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga pati kviečia žiūrovus, kasmet susirenka apie 200 žmonių iš visos Lietuvos“, – akcentavo L. Lencevičiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS