Konkurse – 22 klaipėdietiškos knygos | kl.lt

KONKURSE – 22 KLAIPĖDIETIŠKOS KNYGOS

Iki pat balandžio pabaigos klaipėdiečiai kviečiami atiduoti savo balsus Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos konkurse „Klaipėdos knyga 2022“. Kaip įprasta, populiariausią knygą rinks skaitytojai, o gražiausią – komisija.

Renginys – tradicinis

Apdovanojimų ceremonija šiemet vyks jau 17-ąjį kartą. Skaitytojai nuo praėjusios savaitės už knygas favorites jau atiduoda savo balsus internetu arba atvykę į I. Kanto bibliotekos padalinius.

„Tai, kad konkursas vyksta 17-ąjį kartą, byloja, kad tai yra tradicinis I. Kanto bibliotekos renginys, kuris turi savo istoriją, rėmėjus, tradicines veiklas, kurių didžiausia esmė – knygų pristatymai. Stengiamės pristatyti kiek galima daugiau knygų. Žmonės turi galimybę ne tik pabendrauti vieni su kitais, bet ir su autoriais, leidėjais“, – pasakojo I. Kanto bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė.

Gimė prieš 17 metų

Pastebima, kad klaipėdiečiai noriai įsitraukia į šį konkursą, dalyvauja susitikimuose su knygų autoriais, leidėjais, leidyklų atstovais. Anot direktorės, kiekviena knyga sulaukia ir savo auditorijos.

Tai skaitymo skatinimo ir pagarbos leidėjams bei knygai renginys.

„Aš pati šiame procese dalyvavau nuo pirmojo konkurso. Prieš 17 metų mūsų gyvenimas buvo visai kitoks, leidykloms nebuvo rojus gyventi, jos buvo nustumtos į šoną. Niekas nepagalvodavo, kad apskritai yra Klaipėdos leidyklos. Prisimenu, kad visi važiavome į Latviją, vežėme klaipėdietiškų knygų parodą į Ventspilį, o atgal grįždami apie tas problemas daug išsišnekėjome ir pasvarstėme, kodėl nepadarius tokio konkurso čia. Visas kolektyvas susiėmė, pradėjome organizuoti Meno skyriuje, nes kitų erdvių neturėjome. Pirmą kartą pasisekė, tad pagalvojome, kad reikia tai daryti ir toliau. Taip ir gimė šis tradicinis renginys“, – pasakojo pašnekovė.

Bronislava Lauciuvienė. Vytauto Petriko nuotr.

Tikslas – ne tik apdovanojimai

Jos teigimu, šio renginio tikslas – ne tik nominacijos, apdovanojimai, bet ir tai, kad žmonės žinotų, kad yra Klaipėdos leidyklos, klaipėdietiškos knygos, jų autoriai.

„Tai skaitymo skatinimo ir pagarbos leidėjams bei knygai renginys. Tai reiškia didelius ir artimus ryšius su leidėjais. Per tuos metus tapome lyg giminės. Jaudinomės dėl kiekvienos leidyklos. Džiaugiamės, kai atsiranda nauji leidėjai. Mes ir patys praplečiame savo žinias. Tad malonu arti turėti leidėją, rašytoją, žinoti, kad jis klaipėdietis. O ko daugiau žmonėms reikia? Bendravimo“, – sakė B. Lauciuvienė.

Iš viso uostamiesčio skaitytojams bus pristatytos 22 knygos, tarp jų – istorinės dokumentinės knygos, kelionių vadovas, novelių, esė, poezijos rinkiniai, kultūros praeitį menantys ir dabartį apžvelgiantys leidiniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vytautas

Blogiau nebūna

SUSIJUSIOS NAUJIENOS