Mažieji dailininkai skina laurus | kl.lt

MAŽIEJI DAILININKAI SKINA LAURUS

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro dailės studijos "Varsa" auklėtiniai vėl buvo įvertinti konkurse Japonijoje bei vaikų ir jaunimo piešinių konkurse Indijoje. Jaunųjų dailininkų mokytoja – Loreta Laurinavičienė.

Prieš pat naujųjų metų pradžią mokytoją L.Laurinavičienę pasiekė puikios žinios iš Japonijos – Morta Bačkutė (8 metų) tapo jau 19-ojo Japonijos tarptautinio vaikų piešinių konkurso laureate, o Aušrinė Ilgauskaitė (8 metų) ir Emilė Jakštaitė (10 metų) – pirmųjų vietų nugalėtojomis savo amžiaus grupėse.

Dar trylikos vaikų (Aisčio Berletos, Danielės Petreikytės, Urtės Urbikaitės, Beatričės Ligeikytės, Tomos Aleksandrovaitės, Elijos Levickytės, Igno Pastolio, Ulos Steponavičiūtės, Viltės Kiaurakytės, Andželikos Zaleckytės, Lukrecijos Dykovaitės, Sofijos Ievos Plečkaitytės ir Jono Sabeckio) darbai pakliuvo į šio prestižinio konkurso dalyvių piešinių parodą.

Konkursui gamtosaugos tema iš viso šįkart buvo pateikta daugiau nei 14 tūkst. darbų iš viso pasaulio. Iš Klaipėdos dailės "Varsos" studijos siųsta 40 piešinių, iš viso iš Lietuvos – apie pusantro šimto.

Anot L.Laurinavičienės, tokio lygio konkurse, jeigu piešinys būtų bent pastebėtas, yra labai didelis įvertinimas, jau nekalbant apie laureatus.

Labai smagu dėl mūsų vaikų pasiekimų.

"Mes šiame konkurse Tokijuje dalyvaujame jau gal dešimtą kartą. Ir kasmet sulaukiame įvertinimų. Paprastai būna ne vienas pirmos vietos laimėtojas, nes darbų konkursui pateikiama po keliolika tūkstančių. Labai smagu dėl mūsų vaikų pasiekimų", – džiaugėsi mokytoja L.Laurinavičienė.

Dar viena puiki žinia tuo pat metu atskriejo ir iš Indijos. Čia tarptautiniame vaikų ir jaunimo piešinių konkurse L.Laurinavičienės auklėtinė Adelė Turskytė pelnė aukso apdovanojimą, Ieva Petreikytė gavo žiuri nominaciją, o Beatričė Ligeikytė tapo laureate.

Šiame konkurse dailės studijos "Varsa" jaunieji dailininkai dalyvavo pirmąkart.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS