„Meilės alchemija“ – iš kūrybos laboratorijos | kl.lt

„MEILĖS ALCHEMIJA“ – IŠ KŪRYBOS LABORATORIJOS

Šiandien 17.30 val. Naujojoje Klaipėdos galerijoje (Herkaus Manto g. 22) vyks menininkų Rūtos Jusionytės ir jos sutuoktinio Francisco Sepulveda bendra meno kūrinių paroda „Meilės alchemija“.

Paryžiuje gyvenanti ir kurianti menininkė kasmet rengia tapybos ir skulptūrų parodas Vilniaus galerijoje „Menų tiltas“. O šį kartą į uostamiestį ji atvežė dar niekur Lietuvoje neeksponuotą parodą, kuri atspindi ne tik naująjį jos gyvenimo laikotarpį, bet ir šeimos meninių tradicijų pratęsimą.

„Mintis parodai gimė labai natūraliai. Kiekviena paroda seka tam tikrą mano gyvenimo kelią, tai, kad ji yra tokia šiandien, atspindi ir mane. Be to, pirmą kartą eksponuosime kartu su vyru savo tapybos darbus galerijoje, kuri yra „diriguojama“ mano mamos Violetos Jusionienės. Joje ji ilgą laiką dirbo kartu su mano tėčiu tapytoju Algimantu Jusioniu“, – sakė R. Jusionytė.

Jos šeimoje būta išties daug menininkų – ne tik tėtis buvo tapytojas, bet ir senelis.

Iš viso parodoje bus eksponuojama iki 25 tapybos paveikslų, taip pat bus grafikos, skulptūros darbų.

Pasiruošti šiai parodai užtruko metus.

„Darbai yra nutapyti būtent šiai parodai. Paryžiuje šeši mūsų didžiausi paveikslai buvo eksponuoti viename kultūros ir meno centre. Tad nusprendėme pasibaigus tai parodai juos iš ten paimti ir atvežti į Klaipėdą. Jie daugiau niekur nėra rodyti, tai patys „šviežiausi“ darbai, tarsi tiltas tarp Paryžiaus ir Klaipėdos“, – tikino menininkė.

R. Jusionytė neslėpė, kad šią parodą įkvėpė ir liga – pernai pusę metų ji gydėsi nuo vėžio, kuris ją nuteikė kurti pozityvius ir šviesius kūrinius.

„Vėžys kažkuo nuteikė pozityviai, tam tikra prasme jis buvo naudingas. Visas mūsų kūrybinis veiksmas sustojo, vyras visą laiką buvo kartu su manimi, nerengė parodų. Mes užsidarėme namų dirbtuvėse ir visą laiką kūrėme. Atsivėrė naujas puslapis, tarsi nauja alchemija, nauja mūsų meno kūrybos laboratorija. Įvyko kažkoks pokytis ir mano pačios kūryboje. Darbai tapo galbūt labiau lakoniškesni, koncentruoti į būties prasmę, į žmogų, o per žmogų – į gamtą, gyvūnus, natūralumą“, – sakė kūrėja.

Paroda Klaipėdoje bus eksponuojama iki rugsėjo 6 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS