Po Klaipėdos kraštą – ieškoti šventinių įspūdžių | kl.lt

PO KLAIPĖDOS KRAŠTĄ – IEŠKOTI ŠVENTINIŲ ĮSPŪDŽIŲ

Vakarų Lietuvos miesteliai šiuo metu švyti įvairiausiomis spalvomis, didžiuojasi išpuoštomis Kalėdų eglėmis ir laukia atvykstančiųjų. Klaipėdos rajono bendruomenės stebina išmone – savo gyvenamąją aplinką išpuošia be biudžeto pinigų, o girliandoms išpleškintos elektros sąskaitas vietiniai žmonės apmokės patys.

Miestiečiams, kuriems pabodo leisti laiką prie šventinių stalų, būtų pravartu pasidairyti po Klaipėdos apskritį ir pakeliauti po miestelius.

Be puošnios Palangos ar šimtais nykštukų išpuoštos Kretingos, netikėtų įspūdžių galima surasti Agluonėnuose, kur vietos bendruomenė kalėdinėmis girliandomis ir rankų darbo žaisliukais išpuošė 31 obelį.

Žėrintis sodas kasmet vis didėja – pernai Agluonėnų centre švytėjo 28 medžiai.

"Pačiais pirmaisiais metais, kai tik užgimė ši tradicija, buvo papuošta 12 obelų. Bendruomenė aštuntus metus iš eilės puošia šį sodą. Bet ir tai, spėju, ne pabaiga", – teigė Agluonėnų bendruomenės pirmininkė Alina Žilienė.

Alina Žilienė: taip ir auga švytintis sodas.

Prie tradicija tapusios obelų puošimo šventės kasmet jungiasi naujakuriai.

"Pabandę papuošti savą obelį su kaimynais, kitais metais jau ateina, prašydami leisti puošti obelį vienai šeimai ar giminei. Taip ir auga švytintis sodas", – džiaugėsi pirmininkė.

Agluoniškiai – dosnūs žmonės, elektros netaupo ir obelų sodą apšviečia iki sausio antros pusės.

Įspūdinga: Agluonėnų centre augantis obelų sodas bendruomenę džiugina visus metus. Rudenį nuskinamas derlius, o žiemą obelys sužiba kalėdiniais papuošimais. Andriaus Ragovskio nuotr.

"Pernai už elektrą sodo puošmenoms sumokėjome 140 eurų. Kiek šiemet mokėsime, neįsivaizduoju. Lempučių juk daugiau ir elektra brangesnė. Bet manau, kad rasime, kaip sumokėti – bendruomenės nariai moka nario mokestį. Surinksime kaip nors. Svarbu, kad kaime – šviesu", – šypsojosi A.Žilienė.

Bendruomenėje yra 60 narių, obelis šventėms puošia vienos gatvės kaimynai, organizacijos, šeimos, giminės.

O patys agluoniškiai prisipažįsta, kad į sodą užsuka net ir vidury nakties. Eidami į parduotuvę ar trumpam į lauką išbėgę, gyventojai nesusilaiko ir dar prasuka ratuką tarp obelų vedančiu takeliu.

Veiviržėniškiai savo išmone neatsilieka nuo agluoniškių. Miestelio centras išpuoštas pasakų motyvus iliustruojančiomis instaliacijomis.

Šių metų švenčių motyvas – "Skambanti žiema".

Veiviržėnuose galima išvysti filmo "Kaip Grinčas pavogė Kalėdas" personažą Grinčą, barono Miunhauzeno figūra vaikus kvies svajoti, Mažylis ir Karlsonas šį kartą Veiviržėnuose įsitaisė ne ant stogo, o medyje.

Priekulė taip pat spindi kalėdinių girliandų šviesoje. Miesto centrinėje aikštėje akį traukia lyg ir Kalėdų Senelio lūkuriuojanti karieta.

GALERIJA

  • Vartai: doviliškiai metų sandūrą šiemet pasitinka simboline arka.
  • Veikėjai: veiviržėniškiai šiemet miestelio centrą išpuošė įvairių pasakų personažais – čia galima sutikti Mažylį ir Karlsoną, Miunhauzeną ir Kalėdų Senelį.
  • Veikėjai: veiviržėniškiai šiemet miestelio centrą išpuošė įvairių pasakų personažais – čia galima sutikti Mažylį ir Karlsoną, Miunhauzeną ir Kalėdų Senelį.
  • Veikėjai: veiviržėniškiai šiemet miestelio centrą išpuošė įvairių pasakų personažais – čia galima sutikti Mažylį ir Karlsoną, Miunhauzeną ir Kalėdų Senelį.
  • Įspūdinga: Agluonėnų centre augantis obelų sodas bendruomenę džiugina visus metus. Rudenį nuskinamas derlius, o žiemą obelys sužiba kalėdiniais papuošimais.
  • Karieta: Priekulėje Kalėdų Senelio lūkuriuoja išpuošta karieta.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tarp kitko verslo pasiūlymas

vežėjams,o kodėl nepasiūlyti kelionės pasižiūrėti eglučių po Mažaja Lietuvą ir šiaip po Lietuvą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS