Premiją ketina skirti A. Sarulienei-Šeiko: investuos į teatro veiklą | kl.lt

PREMIJĄ KETINA SKIRTI A. SARULIENEI-ŠEIKO: INVESTUOS Į TEATRO VEIKLĄ

Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija, be kitų pretendentų, valstybinį apdovanojimą šiemet pasiūlė skirti ir klaipėdietei choreografei, šiuolaikinio šokio atlikėjai Agnijai Sarulienei-Šeiko. Kūrėja asmeninę premiją nusiteikusi investuoti į savo vadovaujamo teatro veiklą.

Iš 56 pateiktų pretendentų Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija šiemet atrinko 12 kandidatų, kuriems rekomenduota skirti Vyriausybės kultūros ir meno premijas.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 premijų. Nuo 2008 m. premijos dydis siekia 340 bazinių socialinių išmokų dydžių. Atskaičius mokesčius tai būtų 10 tūkst. eurų.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos teikiamos nuo 1997 m. Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams bei veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną, taip pat ypatingus šios srities nuopelnus.

Tarp menui ir kultūrai nusipelniusių šalies kūrėjų šiais metais yra ir klaipėdietė A.Sarulienė-Šeiko.

Šiuolaikinio šokio teatro vadovei esą nebuvo labai didelė staigmena premijų komisijos sprendimas, svarbiau tai, kad šiai premijai ją pasiūlė Lietuvos šiuolaikinio šokio asociacija.

"Ką veiksiu su tais pinigais, jei gausiu premiją? Pirmiausia, teatrui reikės išgyventi po karantino. Galbūt tai bus ta suma, kuri galės mums labai padėti. Nors premija yra asmeninė, bet, manau, reikalui esant, tai galės būti tam tikra injekcija mūsų teatrui", – kalbėjo A.Sarulienė-Šeiko.

Šeiko šokio teatras yra nepriklausomas, jis reziduoja Kultūros fabrike.

Teatras ypač išpopuliarėjo gatvės spektakliais, kurie vyko ir visą praėjusią vasarą.

Pandemija teatrui, kaip ir visoms panašioms kultūros įstaigoms, smogė finansiškai.

"Visi vieningai susimažinome algas, nusprendėme, kad svarbiausia, jog teatras išliktų, ir kažkaip atsilaikėme. Gerai, kad buvo leista kai kuriuos projektus perkelti į virtualią erdvę, mus labai gelbėjo šią vasarą mūsų rengtos teatro ekskursijos po miestą, galėjome ir Nidoje, ir Klaipėdoje rodyti savo spektaklius lauke", – kalbėjo pašnekovė.

A. Sarulienė-Šeiko – viena ryškiausių kūrėjų Klaipėdoje ir Lietuvoje.

Šokio pedagogė ir Šeiko šokio teatro vadovė visa savo kūryba ir ypač spektakliais-ekskursijomis klaipėdiečių širdyse jau ne vienerius metus augina didžiavimosi savo miestu jausmą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Dėl gražių ketinimų:

Dieve, padėk įgyvendinti, bet, jei dar neteko rankose didelės sumos laikyti, pirma reikia dvasiškai pasirengti atlaikyti išbandymą pinigų krūva. Ne kiekvienas tai atlaiko. Kai kas visiškai praranda veiksmų, poelgių kontrolę, nepagalvoja, kaip rytoj kolegoms į akis žiūrės. SĖKMĖS!

jis

O prie ko čia Kaunas? Kaunewi perskaitykite dienraščio pavadinimą. O aš džiaugiuosi, graži ir pilna energijos moteris, linkiu jai sėkmės ir palaikau. apskritai dabar pandemijos metu kelionės ir kultūra, pramogos nueina į antrą planą, bet tai laikina.

jo

žiūrovai neina, nes nėra ten ko eit. Užtat šoa tai kokioj jūros šventėj, tai vėl kur-ten kur vėl duoda pinigų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS