Premjera „Orfėjas pragare“ klaipėdiečius vilios ir kankanu | kl.lt

PREMJERA „ORFĖJAS PRAGARE“ KLAIPĖDIEČIUS VILIOS IR KANKANU

Vis tamsėjantys rudens vakarai klaipėdiečiams gali nušvisti ryškiomis spalvomis – jau rytoj įvyks spalvingos, kupinos intrigų ir veiksmo Jacques'o Offenbacho operetės "Orfėjas pragare" premjera.

Net klasikine muzika nesidomintys žmonės žino, kas yra kankanas. Ne vienas šį šokį yra ne tik matęs, bet ir bandęs šokti, tačiau atsakyti, kas yra jo autorius ir kokiame veikale jį galima išvysti, atsakytų retas.

Klaipėdos ir Vakarų Lietuvos regiono žmonėms, kai jie apsilankys naujojoje Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro operetėje "Orfėjas pragare", ši mįslė bus įminta.

Klasikinis siužetas apie Orfėjo ir Euridikės meilės istoriją yra tragiškas.

Kviečiame pasinaudoti galimybe pasimėgauti gyvu menu. Tai didelė paskata sustiprinti sielai ir klaipėdiečius atitraukti nuo niūrių minčių.

J. Offenbachas, gimęs prieš 200 metų, garsėjo sarkazmu, pomėgiu savo kūriniais įkąsti valdžiažmogiams.

Antikinį siužetą autorius persakė ironiškai pasišaipydamas iš banalių jausmų ir veikėjų. Galbūt žiūrovai operetėje įžvelgs ir mūsų dienų aktualijų.

Spektaklio režisierė Rūta Bunikytė žada prikaustyti žiūrovų dėmesį prie scenos. Ji tikino, kad veiksmas vyks taip greitai, o veikėjai scenoje bus tokie judrūs, kad nuobodžiauti neteks.

Teatras siūlo klaipėdiečiams išskirtinę progą erdviai, nesibaiminant per kitų žiūrovų galvas nepamatyti veiksmo scenoje, pasimėgauti retai statoma operete.

Tūkstančio vietų salėje vienu metu galės sėdėti tik apie 300 žiūrovų. Tai leis žiūrovams jaustis itin patogiai.

O. Kasabovos nuotr.

"Kviečiame pasinaudoti galimybe pasimėgauti gyvu menu. Tai didelė paskata sustiprinti sielai ir klaipėdiečius atitraukti nuo niūrių minčių", – tikino Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.

Veikiantys asmenys ir kalbės, ir dainuos lietuviškai, todėl siužetas bus aiškus bei lengvai suprantamas.

Autoriaus interpretuota istorija nebus sumoderninta iki džinsų, juodų ir baltų rūbų. Scenoje, pasak režisierės, karaliaus judesys bei spalvos. Šoks ne tik teatro šokėjai, judėti bus priversti ir choristai.

Spektaklį artimiausiu metu bus galima pamatyti uostamiesčio Žvejų rūmuose, jis bus rodomas rugsėjo 18, 19 ir spalio 9 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS