Rašytoja Ignė Ale pasirinko pajūrį: su uostamiesčio skaitytojais akis į akį susitiko pirmąsyk | kl.lt

RAŠYTOJA IGNĖ ALE PASIRINKO PAJŪRĮ: SU UOSTAMIESČIO SKAITYTOJAIS AKIS Į AKĮ SUSITIKO PIRMĄSYK

Iš Marijampolės kilusi, Klaipėdoje šiuo metu gyvenanti Ignės Ale slapyvardžiu prisistatanti rašytoja ir vertėja jau yra išleidusi tris savo knygas, tačiau su uostamiesčio skaitytojais akis į akį susitiko pirmą kartą.

Susitikime autorė atskleidė, kaip gimė knygų idėjos, dalijosi savo asmeninėmis istorijomis, pasakojo apie aistrą literatūrai, kelionėms ir muzikai.

I.Ale nuo mažens žinojo, kad nori būti rašytoja, tačiau pirmoji jos knyga gimė visai neseniai – tik prasidėjus pirmajam karantinui.

Autorė atskleidė, kad vėl pradėti rašyti įkvėpė jos vyras.

Rašytoja pasakojo,kad knygos "Tarp A ir B" bei "Geltona suknelė" yra visiškai skirtingos: pirmoji yra lengvai skaitoma, o antroji – rimtesnė, priverčianti susimąstyti.

Susitikimo su skaitytojais vieta buvo pasirinkta ne atsitiktinai – jauki I.Simonaitytės viešosios bibliotekos audioteka yra susijusi ir su rašytojos knygomis, kadangi jose yra nemažai autorės pamėgtų dainų citatų.

Kalbėdama autorė neslėpė ir savo meilės Klaipėdos miestui.

Rašytoja su skaitytojais pasidalijo savo ketvirtosios knygos idėja – veiksmas vyks bibliotekoje. Tam įkvėpė I.Simonaitytės viešoji biblioteka.

"Aš labai norėjau parašyti knygą, kur veiksmas vyksta būtent Klaipėdoje. Galvoju, jog pagaliau reiktų parašyti apie savo mylimą miestą – jį perteikti puslapiuose", – teigė autorė.

Rašytoja yra išleidusi tris knygas: "Tarp A ir B", "Geltona suknelė" ir kulinarinę "Rytų Azijos virtuvė".

I.Ale pradžiugino savo skaitytojus – ketvirtoji jos knyga turėtų pasirodyti jau visai netrukus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS