„Šermukšnis“ – it olimpinės žaidynės | kl.lt

„ŠERMUKŠNIS“ – IT OLIMPINĖS ŽAIDYNĖS

Šeštadienio vakarą Klaipėdoje baigėsi keturias dienas trukęs Tarptautinis gatvės teatro festivalis „Šermukšnis“, tarsi išbudinęs miestą. Žiūrovai įvairiose miesto erdvėse galėjo pamatyti per 30 įvairiausių pasirodymų, kuriuose ir jie patys tapdavo tų spektaklių dalimi. Organizatoriai džiaugiasi, kad, ši, kas dvejus metus vykstanti teatro fiesta, pavyko.

Anksčiau „Šermukšnis“ būdavo Jūros šventės dalimi, tačiau, kaip teigia organizatoriai – Žvejų rūmų atstovai, iš šio rūbo renginys išaugo ir šiemet surengtas atskirai kelias savaites prieš Jūros šventę.

Tai vienas spalvingiausių Klaipėdos vasaros renginių.

Per keturias dienas Klaipėdoje viešėjo ir pasirodymus surengė dvylika kolektyvų iš Lietuvos ir užsienio, dalyvavo daugiau nei 70 atlikėjų iš dešimties pasaulio šalių, buvo parodyta virš 30 renginių, tarp jų – trys lietuviškos premjeros.

„Po šių įtemptų keturių dienų jausmas toks, tarsi pasibaigė olimpinės žaidynės ir mes jas laimėjome. Nežinau, kurią vietą, bet manau, kad prizinę“, – pasibaigus Tarptautiniam gatvės teatro festivaliui „Šermukšnis“, kalbėjo vienas jo organizatorių, Žvejų rūmų atstovas Arūnas Peštenis.

Gatvės teatro specifika ta, kad neretai pašalinis, užkulisinis vaizdas pasirodyme būna kur kas įdomesnis nei pats spektaklis, po festivalio mintimis dalijosi šio renginio gerbėjai.

Teatralus ypač nustebino gana didelis klaipėdiečių ir miesto svečių susidomėjimas festivaliu.

„Stebėjau žiūrovus, jie buvo ir linksmi, ir susikaupę, vadinasi, viskas gerai, jiems buvo įdomu. O toks ir buvo mūsų tikslas“, – kalbėjo A. Peštenis.

GALERIJA

  • „Šermukšnis“ – it olimpinės žaidynės
  • „Šermukšnis“ – it olimpinės žaidynės
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

nehumoras

prie tokio direktoriaus dar gerai, kad kažkas vyksta.

Humoras

O tas žmogelis turbūt vėl nori savo klyną išsisvilinti. Kartą jau buvo "maumą" išdegęs.

Jurga

Košmaras ,o ne teatras.Geriau nieko,negu šita nesamone
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS