Spektaklio „Requiem“ premjera – ne už kalnų | kl.lt

SPEKTAKLIO „REQUIEM“ PREMJERA – NE UŽ KALNŲ

Klaipėdos dramos teatre (KDT) statomas antras režisieriaus Dmitrijaus Krymovo spektaklis. Jis vadinsis „Requiem“. Premjera teatre numatoma gegužės 11 ir 12 d.

Didelės sėkmės sulaukė ir pirmasis šio režisieriaus spektaklis „Fragmentas“, pastatytas pagal vieną Antono Čechovo pjesės „Trys seserys“ fragmentą.

Pažymima, kad naujasis spektaklis – apie keistą, žiaurų, kartais ir neatpažįstamą pasaulį.

„Apie ką „Requiem“? Tikriausiai apie vaikus, apie labiausiai neapsaugotas būtybes tarp mūsų, apie negimusius ir gimusius vaikus, patenkančius į pasaulio nedraugišką glėbį“, – pristatė D. Krymovas.

Prieš tris savaites į Klaipėdą atvykęs režisierius su KDT aktoriais intensyviai ruošėsi naujajam spektakliui.

Naujasis spektaklis – apie keistą, žiaurų, kartais ir neatpažįstamą pasaulį.

O prieš išvažiuodamas į Niujorką, kuriame šiuo metu gyvena, juokėsi, kad repeticijų intensyvumo diktuotas vaizdas, jog spektaklio kūrimas vyksta labai greitai, šiek tiek apgaulingas.

„Iš tiesų nebepamenu, kaip darėme „Fragmentą“. Pamenu tik tiek, kad turėjome didelę problemą ir kartu ją sprendėme. Dabar tų problemų kol kas nebuvo, tai pradžia, tad ir visas greitis – tik iliuzija, nereikia į tai labai rimtai žiūrėti. Dirbti visada pradedu tik tada, kai jau kažką žinau, vėliau mano žinojimas susiduria su realybe“, – teigė D. Krymovas.

Režisierius į uostamiestį antrajam repeticijų etapui grįš balandį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS