Vilties paieškos – ir tarp galybės iššūkių | kl.lt

VILTIES PAIEŠKOS – IR TARP GALYBĖS IŠŠŪKIŲ

Jono kalnelio papėdėje prie Kultūros fabriko vyko evangelizacinis renginys – šeimos ir bendruomeniškumo šventė „Pas ką mes eisime?“. Apie šimtą klaipėdiečių klausėsi giesmių, liudijimų apie Dievą ir vilties paieškas, susidūrus su gyvenimo išbandymais.

Šią šeštadienio šventę vedė režisierė, šiųmetinė dienraščio „Klaipėda“ konkurso „Metų klaipėdietė“ nominantė Marta Vendland.

„Ši džiaugsmo šventė, į kurią susirinkote, yra apie kiekvieną mūsų, taip pat apie bendruomeniškumą, prasmę, gelmę, šviesą ir viltį, kurios visi ieškome. Visi turime savo kelių, kuriais einame, ieškodami vilties, prasmės ir šviesos“, – kalbėjo M. Vendland.

Renginyje buvo diskutuojama apie pamatines vertybes, įsižiebusį individualizmą, socialines atskirtis, gręžimąsi į bendruomenės svarbą.

Šventę organizavo Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapija. Jos klebonas Mindaugas Šlaustas priminė svarbias ir nekintančias vertybes.

„Nieko nėra gražiau už laimingą žmogų. Iš tiesų tą laimę kiekvienas įvairiai kuriame savo gyvenimuose, bet mes žinome, kad tikrai laimei pasiekti reikia tam tikro pamato. Mintis iš Šventojo Rašto yra priminimas mums – Dievas yra meilė, kuri apsigyvena žmogaus širdyje. Būkite laimingi, gražių jums akimirkų, džiaugsmo širdyje, kuriant savo laimę“, – palinkėjo kunigas M. Šlaustas.

Šventėje dalyvavo ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas, vicemerė Lina Šukytė-Korsakė.

„Gerbkime vieni kitus ir džiaukimės, kol esame kartu“, – susirinkusiuosius pasveikino L. Šukytė-Korsakė.

Lina Šukytė-Korsakė. Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Gerbkime vieni kitus ir džiaukimės, kol esame kartu.

Netoli scenos buvo kelios palapinės, kuriose šventės dalyviai galėjo atsigerti kavos, arbatos, paragauti sausainių, užrašyti savo padėkas ir prašymus Dievui, už kuriuos vėliau tądien buvo meldžiamasi mišiose Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje.

Renginyje vaikų užimtumu rūpinosi Lietuvos skautijos Pamario tuntas, jaunieji karitiečiai, Tarptautinės evangelizacinės mokyklos jaunimas. Vieni vaikai pūtė muilo burbulus, paišė kreidelėmis, kiti gražinosi veidus tam skirtais dažais, žaidė įvairius žaidimus su skautais.

Giesmes dovanojo Atsinaujinimo dienų choras „Jėga“.

Renginyje dalyvavo svečias iš Kauno – kunigas Audrius Mikitiukas, dirbantis Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose. Jis pasidalijo įžvalgomis apie pašaukimo šeimai stygių, tikrosios meilės esmę, vilties atradimą ir praradimą.

Vėliau scenoje koncertavo atlikėjas Saulius Petreikis, pasirodė aktorius Aleksas Mažonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS