70-ąsias vestuvių metines atšventę klaipėdiečiai atskleidė ilgos santuokos paslaptį | kl.lt

70-ĄSIAS VESTUVIŲ METINES ATŠVENTĘ KLAIPĖDIEČIAI ATSKLEIDĖ ILGOS SANTUOKOS PASLAPTĮ

Pirmadienį klaipėdiečiai Ona ir Domininkas Žukauskai minėjo savo bendro gyvenimo 70 metų sukaktį. Miesto mero ir žurnalistų dėmesio sulaukusi pora kuklinosi, tačiau sutiko pasidalyti ilgos ir sėkmingos santuokos paslaptimi.

88-erių Ona ir 89-erių Domininkas susituokė 1949-ųjų gruodžio 16 d. Klaipėdoje. Pirmadienį jie atšventė palaimintąsias vestuves.

Tai, ko gero, ilgiausiai kartu gyvenanti pora uostamiestyje. Šia proga Oną ir Domininką Žukauskus pasveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdiečiai ne tik visą gyvenimą kantriai puoselėjo šeimos židinį, bet ir kartu dirbo Klaipėdos vandentieko ir kanalizacijos treste. Išaugino du sūnus, jau turi penkis anūkus ir šešis proanūkius.

Tą vakarą ji prisiglaudė prie manęs, pridėjo galvelę ant peties ir aš pajutau meilę.

Senelių pasididžiavimui, viena anūkių Ieva Žukauskaitė visai neseniai su savo partneriu vyru Evaldu tapo Pasaulio standartinių šokių čempionais.

Tiesa, prieš kelerius metus šeima išgyveno skaudžią nelaimę – Kūčių vakarą neteko sūnaus. Nepaisant visų negandų, Ona ir Domininkas Žukauskai šiandien stipriai laikosi už rankų ir besąlygiškai vienas kitu rūpinasi.

O susipažino jie Mažeikių apskrityje, tuomečiame Akmenės valsčiuje, Vyčių kaime būdami dar visai jauni – 16 ir 17 metų kaimynų šventės metu. Nuo to laiko daugiau nebesiskyrė.

„Tą vakarą ji prisiglaudė prie manęs, pridėjo galvelę ant peties ir aš pajutau meilę“, – atsiminė D. Žukauskas.

Paskui persikėlė į Klaipėdą, kur iki šiol gyvena.

Paklausti, kokia yra ilgos ir pavydėtinai sėkmingos santuokos paslaptis, pora atviravo – kai myli, visas klaidas ar nesutarimus supranti, nusileidi ir atleidi. Juk santuokiniame gyvenime būna visko.

(Vytauto Liaudanskio nuotr.)

„Pagalvoji, gal ir pats esi kaltas dėl viso to“, – svarstė O. Žukauskienė.

Klaipėdiečiai visoms poroms linkėjo santarvės, tarpusavio pagarbos ir supratimo.

Kaip sutuoktinius apibūdino jubiliejinės poros marti Rima Žukauskienė, tai – itin šviesaus proto, nuoširdūs ir darbštūs žmonės, gebantys pasirūpinti ne tik savimi, savo namais, bet ir bendrijoje „Šernai“ turimu sodu.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to >Ne..

kur Brazausko Kristina o kur ,,vaikų mėgėjas"?

Ilgiausių metų ,gerbiamieji

Gražu… Sveikatos jums! Dabar ...čiut kas ne taip- skyrybos!

> Ne visiems vyrams

Gerai, kad ne tarbaklynio komuniagos Brazaucko sindromo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS