Abejotinos uostamiesčio valdininkų komandiruotės nebus | kl.lt

ABEJOTINOS UOSTAMIESČIO VALDININKŲ KOMANDIRUOTĖS NEBUS

Savivaldybės valdininkai kviečiami dalyvauti užsienio valstybėse organizuojamuose renginiuose. Tačiau ypatingas metas verčia koreguoti kelionių planus. Todėl komisija, vertinanti komandiruočių į užsienį tikslingumą, nusprendė, kad viena kelionė nėra būtina.

Kvietimų dalyvauti įvairiuose renginiuose ar viešėti draugiškais ryšiais su Klaipėda saistomuose miestuose net pandemijos metu sulaukiama nemažai.

Vakar ryte posėdžiavusi miesto vadovų komisija svarstė, kuriuos kvietimus priimti, o kuriuos – atmesti.

Klaipėdą su Ukrainos miestu Ivano-Frankivsku sieja partnerystės ryšiai. Šiame mieste turėjo vykti renginiai, į kuriuos, komisijos sprendimu, mūsų valdininkai nevyks.

Taip apsispręsta dėl kelių priežasčių: saugomasi koronaviruso, be to, nuspręsta pataupyti pinigus, kuriuos valdininkai būtų išleidę kelionei.

„Tai nėra skausmingai būtinas vizitas, dėl ko mūsų darbuotojai turėtų gaišti laiką“, – konstatavo vicemeras Arvydas Cesiulis.

Klaipėdos savivaldybės Ekonominės plėtros grupės vadovė Reda Švelniūtė kviečiama į šį forumą asmeniškai, nes ji labiausiai yra įsigilinusi į problemas, numatytas nagrinėti forume.

Komisija leido R.Švelniūtei vykti į Latviją. Rugsėjo pradžioje bus aptariamas miško takų abiejų valstybių pajūryje sujungimas.

Mūsų šalyje jis drieksis per penkių savivaldybių administruojamas teritorijas: Palangos, Klaipėdos rajono ir miesto, Neringos bei Šilutės rajono.

Keliai bus sujungti su Europoje jau egzistuojančiais ilgo atstumo pėsčiųjų maršrutais.

Kaskart, kai numatomos komandiruotės į užsienį, komisija aptaria jų tikslingumą. Komisijos darbe dalyvauja miesto meras Vytautas Grubliauskas, jo pavaduotojai A.Cesiulis ir Arūnas Barbšys bei savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Savivaldybės darbuotojai planuoja keliones į užsienį, nors į darbą Liepų gatvėje eina ne visi. Dalis darbuotojų vis dar naudojasi galimybe dirbti iš namų, o telefonu jų pasiekti neįmanoma, tad darbas iš namų kartais labiau primena išeiginę dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

LAIVAS KURŠIS

I. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, REGATOS vietoj. II. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”. Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį…

Arvydas Ektis

Prisimenu vieną valdininką, kuris važiavo mokytis valdyti eismo ir Klaipėdos mieste diegiant "žaliuosius koridorius", tik, va, be naudos. Tos komandiruotės dažnai tuščias reikalas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS