Aiškinamasi, ką įrengti vietoje sporto salės | kl.lt

AIŠKINAMASI, KĄ ĮRENGTI VIETOJE SPORTO SALĖS

Buvusiame Klaipėdos universiteto Tęstinių studijų centro pastatų komplekse per porą pastarųjų metų įvyko milžiniški pokyčiai. Neliko ir senokai apleistos sporto salės. Kas šioje vietoje bus, vis dar neaišku.

Neseniai vykusio Vitės bendruomenės susirinkimo metu netoliese gyvenantys klaipėdiečiai paklausė susirinkime dalyvavusių miesto valdžios atstovų, kas vyksta buvusioje sporto salėje, ką šioje vietoje ketinama daryti.

Kaimynystėje gyvenantys žmonės stebėjo būrį darbininkų, per kelias dienas iškuopusių benamių irštva ir šiukšlynu virtusį statinį. Išgriovė stiklo blokelių sienas, išgabeno ne tik šiukšles, bet ir nesaugias konstrukcijas, palikdami tik dvi sienas bei atramas su stogu.

Galiausiai naujai suformuota erdvė buvo uždengta baltu apsauginiu audeklu ir dabar primena naują pastatą, tarsi suvyniotą lyg dovaną.

Gyventojų viešame bendruomenės susirinkime buvo teigiama, kad čia bus formuojami butai.

Tačiau butai suformuoti buvusiame mokomajame korpuse, pastatas jau turi ne vieną, o kelias dešimtis savininkų, įsigijusių čia būstus.

Buvusi sporto salė ėjo iš vienų rankų į kitas ir dabar yra bendrovės „Maksilika“ nuosavybė.

Tikimės, kad gegužės pradžioje išryškės, ką šioje vietoje galima daryti.

Šiai bendrovei atstovaujanti įmonės „Nt Market“ vadovė Jūratė Andrijauskienė paaiškino, kad pirmiausiai norėta sutvarkyti statinį, kad jis nebekeltų pavojų, todėl sutvirtintos sąramos, kad negriūtų sienos ir nekiltų gaisrai, neatsitiktų kitokios nelaimės.

„Klausimas apie šio pastato ateitį – šiek tiek per ankstyvas. Dabar architektams suformuluota užduotis pastudijuoti bendruosius ir detaliuosius planus ir pasižiūrėti, ką ten galima išvystyti. Tikimės, kad gegužės pradžioje išryškės, ką šioje vietoje galima daryti. Logiška būtų pirmajame aukšte daryti komercinės paskirties patalpas. Dabar dar tikrai pernelyg anksti apie tai kalbėti“, – paaiškino J. Andrijauskienė.

Butų bei apartamentų aplinkui yra nemažai, todėl abejotina, kad buvusioje sporto salėje taip pat būtų formuojamos gyvenamosios patalpos. Konkurencijos vystytojai galbūt nenorės. Kokie kiti poreikiai bei galimybės, turėtų paaiškėti maždaug po pusantro mėnesio.

Statinio prieigose baigiamas tvarkyti kiemas, pavasarį turėtų būti baigti įrengti šaligatviai.

Gegužės pradžioje architektai turėtų pasidalinti savo vizijomis, kurios labai priklausys nuo esamų miesto planų.

Dar visai neseniai nepatrauklus ir vienas su kitu disonuojančių sovietmečio statinių kupinas kampas sparčiai keičiasi, į jį nukrypo ne vieno verslininko žvilgsniai. Patogi, artima miesto centrui vieta vilioja įsikurti ne tik gyventojus, bet ir įstaigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

parduokit mortai uz 1eu ! ddddd

jis

turiu pasiūlymą- įrenkite sporto salę.

GGG

Kažkada buvo viena iš mielesnių krepšinio salių, bet neinvestuojant viskas nusidėvi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS