Akiratyje – naujos darbo vietos ir verslo plėtra | kl.lt

AKIRATYJE – NAUJOS DARBO VIETOS IR VERSLO PLĖTRA

Uostamiestyje ir toliau bus siekiama pritraukti naujų investicijų, kviečiant prisijungti verslininkus, integruojant studentus iš užsienio, vystant vėjo energetikos projektus. Šias ir daugelį kitų užduočių šiemet tęsti pasiryžusi įstaiga "Klaipėda ID".

Sieks pritraukti verslininkus

Trečiadienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, susitikęs su šios įstaigos Investicijų ir investicinės aplinkos skyriaus vadove Diana Manko, išklausė apžvalgą apie jau nuveiktus darbus.

"Klaipėda ID" – vienas flagmanų, ledlaužių visame procese tiek įgyvendinant Ekonominės plėtros strategiją 2030, tiek kalbant apie talentų, investicijų pritraukimą, miesto rinkodaros klausimus. Labai svarbu sutikslinti grafikus, tempą, akcentus. Kalbant apie investicijas, man buvo įdomi ne tik geroji praktika, kuri pasiteisino, kalbu apie investicijų pritraukimą, naudojant žaliojo koridoriaus koncepsiją", – teigė meras.

Žaliasis koridorius pasiteisino

Ekonomikos ir inovacijų ministerija nurodė, kad ši naujoji iniciatyva – žaliasis koridorius stambiems investiciniams projektams suteiks konkurencingesnes mokestines paskatas ir sumažins administracinę naštą verslui.

"Teisės aktų pakete, vadinamame žaliuoju koridoriumi stambiems investiciniams projektams, numatytos kur kas greitesnės ir paprastesnės investuotojo įsikūrimo procedūros bei paskatos investuotojus priimančioms savivaldybėms. Tai į regionų vystymą orientuota iniciatyva, kuria siekiama skatinti naujų darbo vietų kūrimą ir regionų plėtrą", – pernai skelbė ministerija.

Sutarėme, kad turime labai tiksliai, aiškiai komunikuoti visą tą informaciją, jog nekiltų abejonių, kad kažkas dirba atsipūtęs.

Meras džiaugėsi, kad Klaipėdos sukurtas žaliasis koridorius veikia, nors nacionaliniu mastu ne itin pasiteisino.

Susitikime su D. Manko buvo aktualus ir dar vienas klausimas.

"Šiandien kalbame apie vėjo energetikos projektų vystymą, užsienio šalių investuotojų susidomėjimą vėjo energetikos komponentų gamybos, transportavimo, statybos jūroje procesais. Tai labai rimta ilgalaikė investicija, kuriai miestas žaliajame koridoriuje turi uždegti žalią šviesą ir žalia energija stumti į priekį tuos procesus", – pabrėžė V. Grubliauskas.

Dirbs trys žmonės?

Veikiausiai kovą Klaipėdoje pradės veikti "International House Klaipėda" padalinys, kuriame darbuosis galbūt trys žmonės.

Padalinys būtų skirtas atvykusių investuotojų iš užsienio bei tų, kurie dirba čia, Klaipėdoje, aptarnavimui.

Čia būtų suteikiama visa reikiama informacija apie santykius ir darbą su institucijomis – Valstybine darbo inspekcija, Valstybine mokesčių inspekcija, Visuomenės sveikatos centru ir kitomis.

"Dar vienas aspektas, kurį minėjo "Klaipėda ID" atstovai, – užsienio studentų integracija į mūsų miesto ir regiono darbo rinką. Klausimas – gana aktualus. Manau, kad "International House Klaipėda" iš dalies imsis ir šitos pozicijos. Sutarėme, kad turime labai tiksliai, aiškiai komunikuoti visą tą informaciją, jog nekiltų abejonių, kad kažkas dirba atsipūtęs. Turime konkrečiomis žinutėmis informuoti visus, kaip vyksta procesai, kokie rezultatai", – tvirtino meras.

Aktualus klausimas, kurį taip pat ketinama išspręsti šiemet, – konkursas dėl nuolatinio "Klaipėda ID" vadovo.

Anot V. Grubliausko, konkursas pernai neįvyko, tad jau šiomis dienomis įstaiga bus skatinama konkursines procedūras vykdyti kaip galima greičiau, kad viešoji įstaiga pagaliau turėtų vadovą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS