Akis į akį – su ministru: gyventojai kviečiami susitikti su Vyriausybės atstovais | kl.lt

AKIS Į AKĮ – SU MINISTRU: GYVENTOJAI KVIEČIAMI SUSITIKTI SU VYRIAUSYBĖS ATSTOVAIS

Klaipėdiečiai gali registruotis dėl priėmimo pas bet kurį Vyriausybės ministrą. Tai galima padaryti iki Naujųjų metų. Vyriausybės narių vykdomi gyventojų priėmimai esą praktikuojami jau 25 metus.

Ministrai kiekvieną ketvirtį Vyriausybės pastate susitinka su iš anksto užsiregistravusiais gyventojais ir aptaria jiems rūpimus klausimus.

Teigiama, kad šie susitikimai sulaukia didelio gyventojų susidomėjimo.

Nors duomenys apie dalyvius pagal vietoves nerenkami, vis dėlto pastebima, kad pasitaiko gyventojų, į susitikimus atvykstančių ir iš tolesnių šalies regionų (taip pat ir Klaipėdos).

Daugiausia gyventojų registruojasi į priėmimus pas žemės ūkio, sveikatos apsaugos, socialinės apsaugos ir darbo, vidaus reikalų, teisingumo, aplinkos ministrus.

Gyventojų ir ministrų susitikimų nauda akivaizdi – taip skatinamas visuomenės ir valdžios dialogas, o nuoširdžios ministrų pastangos padėti išspręsti žmonėms rūpimus klausimus ir individualus dėmesys stiprina visuomenės pasitikėjimą valdžia.

Mažiausiai norinčiųjų patekti pas užsienio reikalų, krašto apsaugos, energetikos ministrus.

Susitikimuose su ministrais gyventojai tikisi pagalbos sprendžiant jų asmeninius klausimus.

Neretai klaidingai manoma, kad, pakalbėjus su ministru, bus galima pakeisti jau priimtus atsakingų įstaigų, savivaldos institucijų ar net teismų sprendimus.

Tokiu atveju gyventojams paaiškinamos jų teisės ir galimybės imtis veiksmų pasinaudojant kitomis teisės aktų suteiktomis problemų sprendimo alternatyvomis.

Kita dalis gyventojų kreipiasi dėl visai visuomenei aktualių klausimų, pateikia pasiūlymų, kaip keisti galiojantį teisinį reguliavimą.

"Gyventojų ir ministrų susitikimų nauda akivaizdi – taip skatinamas visuomenės ir valdžios dialogas, o nuoširdžios ministrų pastangos padėti išspręsti žmonėms rūpimus klausimus ir individualus dėmesys stiprina visuomenės pasitikėjimą valdžia", – tvirtino Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijos atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

o

prieko cia klaipeda o ne koks alytus ar obeliai?...

Kęstas

Jei ir vėl sumažins atlyginimus bei pensijas (juk krizė už lango, o skandinavų bankus reikia remti, nes jų alkoholinės dėžutės yra pačios didžiausios), tai ir Jums teks skolintis iš tų pačių bankų, todėl pasirūpinkite kredito istorija. Asmeninę kredito istoriją galima pasitikrinti šiose duomenų bazėse – čia. Jose galima surasti Jūsų esamus ir anksčiau turėtus finansinius įsipareigojimus, taip pat tiek šiuo metu, tiek praeityje pradelstus mokėjimus. Jei randate klaidų, reikia ištaisyti. Nuo kredito istorijos priklauso, kiek mokėsite už paskolas tiems bankams. Jei kredito istorija labai bloga - paskolos Jums niekas neduos. Lietuvoje kredito istorija kaupiama per paskutinius dešimt metų. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Anonimas

Kokia prasme susitikineti su neliagalios vyriausybes ministrais po konstitucinio teismo sprendimais kuri pripazino sia vyriausybe neteiseta kaip euro sajuzas lukasenka tai ka lukasenka irgi gali priimineti piliecius kaip prezidentas kuom skiriasi jis nuo lietuvos vyriausybes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS