Ant uostamiesčio griuvenos – darbininkas | kl.lt

ANT UOSTAMIESČIO GRIUVENOS – DARBININKAS

Pačiame Klaipėdos centre, Žvejų gatvėje, ant buvusio kino teatro "Baltija" griuvenų praėjusią savaitę vaikštinėjo žmogus. Tai matę klaipėdiečiai dalijosi viltimi, kad pastatas pagaliau bus tvarkomas. Paaiškėjo, kad nieko panašaus nenumatoma, darbininkas viso labo taisė suplyšusį tinklą.

Pavasario vėjai sudraskė gėdingiausią Klaipėdos senamiesčio statinio liekaną dengusį žalią tinklą.

Tai pamatę Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai kovo 21 d. surašė reikalavimą Šiauliuose gyvenantiems statinio savininkams sutvarkyti šį griuvenos dangalą ir pareikalavo tai padaryti iki balandžio 2 d.

Netrukus Klaipėdos savivaldybę pasiekė savininkų atsakymas. Jame teigiama, kad ruošiamasi statinį apdengti nauju tinklu, jis jau užsakytas, bet ir senąjį pataisyti jiems reikėjo daugiau laiko – būtina samdyti specialią techniką.

Iškilę pastoliai ir jais laipiojantis žmogus nėra pastato atgimimo šaukliai, šis vaizdas byloja tik tai, kad senasis tinklas bus taisomas.

Viena statinio savininkių šiaulietė Regina Ratkevičienė tikino, kad projektas jau baigiamas rengti, toliau viskas priklausys nuo valdininkų.

Nesuprantu, kodėl Klaipėdos valdininkai ieško būdų tik žlugdyti, bausti ir drausti.

"Vienas šimtus tūkstančių kainavęs projektas jau sužlugdytas. Vienas politikas pasidarė sau politinę karjerą. Jaučiame ne palaikymą, pagalbą, o nuolatinį terorą. Už šiukšles mokame ne mažiau nei visas mikrorajonas, žemės mokestis padidintas. Užuot padėję, valdininkai ieško būdų, kaip dar kartą pakenkti, nubausti ir sutrypti, o paskui piktinasi, kad miesto centre stovi toks pastatas, – atviravo R.Ratkevičienė. – Norėtume jau šiemet pradėti statybas, bet baiminamės, kad užgrius baudos. Galima nuspėti, kad bus problemų su privažiavimu prie objekto, prasidės draudimai ir baudimai. Per daugybę metų nesulaukėme nė vieno valdininko skambučio, nė vienas nepasiūlė nuoširdžiai padėti, kad visiems būtų geriau. Čia veikiama priešingai nei Vakarų Europos šalyse, kur valdžios atstovai yra verslininkų pagalbininkai, nes supranta, kad klestėjimas įmanomas tik tada, kai kažkas daroma, o ne žlugdoma. Nesuprantu, kodėl Klaipėdos valdininkai ieško būdų tik žlugdyti, bausti ir drausti. Dengiamasi teisės aktais, taikant juos ne tvarkai palaikyti, o verslui žlugdyti."

Vietoj sudegusio "Baltijos" kino teatro jį įsigiję sutuoktiniai Regina ir Fiodoras Ratkevičiai ketina pastatyti naujus svečių namus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Audrius Vaišvila

Tik nemeluokit p.Ratkevičienė. Buvot kviečiama į mano vadovaujamą komitetą, buvo klausiama, kuo galima padėti ir būtų padedama. Savivaldybė dėl projekto pastabų neturėjo. O jei dėl savo neveiklumo nieko nedarote negarbinga kaltinti kitus.

kl

Įsivaizduoju,kokį karijolą tie "šiaulių verslinykai" bando įkišti į senamiestį.Tai mūsų miesto valdžios neveiklumo simbolis.Tas degėsis negalėjo būti parduotas,o turėjo būti nugriautas ir sutvarkyta gatvė.Jei jau prieš kažkiek laiko padaryta nesąmonė,tai dabar reikia atitaisyti ir paimti tą giuveną visuomenės reikmėms,savininkams atlyginus sumokėtą sumą ir priskaityti baudas už žalą miestui.Baikit svaigti,kad ten ką nors statys.Jei būtų norėję ir galėję,nekėpsotų ta nesąmonė miesto centre.

Alas

Visiskai teisi moteris.Klaipedos valdzia tik zlugdo ir kenkia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS