Ant uostamiesčio rotušės sienos – klaidinanti lentelė | kl.lt

ANT UOSTAMIESČIO ROTUŠĖS SIENOS – KLAIDINANTI LENTELĖ

Ant uostamiesčio rotušės sienos iki šiol kabo lentelė, liudijanti, kad šiame pastate veikia Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai, nors ši įstaiga iš čia išsikėlė daugiau nei prieš metus. Įstaigos vadovas Viktoras Krolis tikino, kad iškabos pašalinti kol kas negali dėl tam tikrų Lietuvoje galiojančių įstatymų.

Prieš pusantrų metų Prekybos, pramonės ir amatų rūmai (PPAR) neteko teisės nemokamai naudotis valstybės ar savivaldybių nekilnojamuoju turtu.

Kelis dešimtmečius uostamiesčio rotušėje rezidavę ir nemokamai patalpomis naudojęsi Klaipėdos PPAR iš čia išsikėlė pernai sausį, nes 2020 m. vasario 1-ąją turėjo baigtis patalpų nuomos sutartis su Turto banku, kuriam tada priklausė rotušės pastatas Danės g. 17.

Klaipėdos PPAR administracija čia užėmė beveik 200 kv. m patalpas.

Ir nors daugiau nei metus PPAR rotušės pastate jau nėra, ant sienos prieš pagrindinį įėjimą tebekabo lentelė, liudijanti, kad čia galima rasti šią įstaigą.

„Ten dar yra mūsų pašto adresas. Kada bus rinkiminė asamblėja, pasikeis adresas, tada lentelę bus galima nuimti. Ketvirtadienį bus taryba, nuspręsime, kada vyks asamblėja. Mes net taryboje neturime teisės priimti sprendimo, kad keičiame rezidencijos adresą, tai gali padaryti tik asamblėja. Pasirodo, tokie yra Lietuvos įstatymai. Ten yra pašto dėžutė, todėl ir iškaba dar reikalinga“, – aiškino Klaipėdos PPAR direktorius V.Krolis.

Klaipėdos miesto tarybos sekretorius Modestas Vitkus tikino, kad pastato viduje visos PPAR iškabos seniai nuimtos, liko tik ant fasado sienos.

„Lentelė priklauso PPAR, jie ją ir turėtų nusiimti, o rotušės pastatą Klaipėdos savivaldybė baigia perimti tik dabar. Tik dabar istorinė rotušė pereina savivaldybės žinion“, – teigė M.Vitkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tai

Tai kontora - ragai ir kanopos !

tai kad

tie rumai vistiek mistiški. Nei anu kas žino nei anie ka daro. Gal tik karteliams padeda susitart o tas jau ne musu reikalas.Tegu kabo.Kaip tokios veiklos Lietuvoje simbolis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS