Antrasis Seimo rinkimų turas: galimybę balsuoti turi visi | kl.lt

ANTRASIS SEIMO RINKIMŲ TURAS: GALIMYBĘ BALSUOTI TURI VISI

Žvejų rūmuose vakar prasidėjo išankstiniai antrojo turo Seimo rinkimai, kurie tęsis iki ketvirtadienio imtinai. Klaipėdiečiai taip pat turės galimybę balsuoti namuose – ir esantieji saviizoliacijoje, ir garbaus amžiaus ar neįgalūs asmenys, kurie į balsavimo apylinkes atvykti negalės tikrąją rinkimų dieną.

Klaipėdietė pensininkė, gyvenanti Saulės gatvėje, tikino, kad pirmajame ture norėjo balsuoti namuose, bet esą pas ją ir jos senyvus bei neįgalius kaimynus rinkimų komisijos nariai taip ir neatėjo.

"Buvo išankstinis balsavimas prieš dvi savaites, kaimynai – senolis virš 90 metų, panašaus amžiaus ir jo žmona – išsikvietė komisiją, niekas neatvažiavo. Turėjome važiuoti balsuoti į apylinkę, Mokyklos gatvę. Labai sunku, norėtume, kad mums, senukams, atvežtų tuos biuletenius į namus", – kalbėjo klaipėdietė.

Klaipėdos rinkimų apygardos po pirmojo turo esą negavo nė vieno skundo iš saviizoliacijoje esančių asmenų, kurie teigtų, kad negalėjo balsuoti.

Danės vienmandatės rinkimų apygardos pirmininkas Adolfas Gritėnas teigė, kad balsuoti namuose turi teisę visi 70 m. ir vyresni asmenys, taip pat neįgalūs klaipėdiečiai.

Komisijos pirmininkas pripažino, kad ne visus užsiregistravusius balsuoti namuose atvykusi komisija praėjusį kartą surado.

"Žmonės, kurie turi teisę balsuoti namuose, privalėjo užsiregistruoti. Jei dėl kažkokių priežasčių jie to nepadarė, dabar turėtų registruotis telefonu 1855. O tie, kurie balsavo pirmajame ture namuose, jau yra sąrašuose, ir per antrąjį turą pas juos šią savaitę vėl ateis rinkimų komisijos nariai", – patvirtino A. Gritėnas.

Namuose balsuojančiųjų kiekvienoje apylinkėje yra apie 20 žmonių, visoje Klaipėdoje yra iki tūkstančio rinkėjų, atliekančių pilietinę pareigą namie.

"Kitas klausimas – dėl mobiliojo punkto organizavimo. Įvertinus skaičius, o pirmajame rinkimų ture pareiškė norą balsuoti tik 18 saviizoliacijoje esančių asmenų, tokio atskiro mobiliojo punkto Klaipėdoje nebus. Taupant resursus, apylinkės komisijos nariai nuvažiuos pas rinkėjus į namus. Jiems bus sudarytos sąlygos balsuoti namuose. Šie rinkėjai turi registruotis Vyriausiosios rinkimų komisijos puslapyje arba telefonu 1855, juos įtrauks į sąrašus ir jiems bus sudarytos sąlygos balsuoti", – paaiškino A. Gritėnas.

Klaipėdos rinkimų apygardos po pirmojo turo esą negavo nė vieno skundo iš saviizoliacijoje esančių asmenų, kurie teigtų, kad negalėjo balsuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

kad

Galimybę balsuoti turi visi,bet nevienodom sąlygom.Partijų kandidatai rinkiminėse apygardose-apylinkėse turėtų būti visi,o neišskirstyti ,renkamės privestinai,nėra pasirinkimo.Ir per kiekvienus rinkimus tas pats ,kodėl?

pensininkė

jei pirmame ture kai kurie neturėjo galimybės balsuoti dėl izoliacijos tai vadinasi ir antro turo rezultatai yra netikri nes tie neturėjo galimybės balsuoti neišreiškė savo valios ir tikrai rezultatai būtų buvę kitokie

h u i

aš jums dalyvausiu tokiuose rinkimuose. Jie neteisėti. Kaip sakė Nausėda NELIGITYMŪS.Viens prie vieno Lukašenkos organizavimo stilius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS