Apklausa dėl sovietinio memorialo: klaipėdiečių aktyvumas gerokai sumenko | kl.lt

APKLAUSA DĖL SOVIETINIO MEMORIALO: KLAIPĖDIEČIŲ AKTYVUMAS GEROKAI SUMENKO

Įpusėjus apklausai dėl sovietinių simbolių perspektyvos karių kapinėse, klaipėdiečių aktyvumas sumažėjo dešimteriopai, lyginant su pirmosiomis apklausos dienomis. Ir nors miestiečių nuomonė bus tik rekomendacinio pobūdžio, jų pozicija yra svarbi, nes šis klausimas jau iš pat pradžių įgavo tam tikrą politinį atspalvį.

Apklausoje klausiama, ar pritariate Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vietos memorialo, esančio S.Daukanto g., pertvarkymui, pašalinant su žuvusių karių amžinojo poilsio vietos įamžinimu nesusijusius sovietinės ideologijos ženklus ir suteikiant karių palaidojimo vietai naują architektūrinę kokybę?

Balsuoti galima internetu arba gyvai. Tarpinių rezultatų savivaldybės atstovai neskelbia.

Dienraščio duomenimis, atėję į savivaldybę per šias dvi savaites raštu balsavo mažiau nei 200 klaipėdiečių.

Kiek yra balsavusiųjų internetu, neatskleidžiama.

Tačiau teigiama, kad antrąją savaitę klaipėdiečių aktyvumas gerokai sumenko, lyginant su pirmosiomis balsavimo dienomis.

Kad Klaipėdos miesto taryba privaloma tvarka svarstytų pareikštą gyventojų nuomonę, apklausoje turi dalyvauti ne mažiau nei 10 proc. balso teisę turinčių klaipėdiečių, tai yra 13 517 žmonių.

Pirmosiomis dienomis, balsuojant internetu, buvo nesklandumų, bet problema, anot savivaldybės specialistų, greitai buvo išspręsta.

"Pats asmeniškai balsavau internetu be problemų. Ir nors šis klausimas turi tam tikrą politinį atspalvį, neteko girdėti, kad būtų buvę kokių kibernetinių atakų ar bandymų kitaip blokuoti internetinę apklausą", – tikino Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Apklausa vyks iki birželio 13 d., balsuoti internetu galima bet kuriuo paros metu visą savaitę, todėl kiekvienas gali išreikšti savo nuostatą ir nuomonę.

Rašyti komentarą
Komentarai (69)

Pil.

Sumenko aktyvumas todėl, kad suprato kas yra tiesa ir kad istoriniai paminklai nemaišo , atvirkščiai ,turistus trauke .O antro pasaulinio karo negalima pamiršti, ir negalima pamiršti, kad žuvo daug žmonių ir kas padėjo ji laimėti.Kas atsitiko, kad atminti praradote ar korona smegenys ištirpdė.

VISATŪNAS, KOSMONAUTAS IR ASTRONAUTAS

Tarptautinėje kosminėje stotyje skrenda rusų kosmonautas, amerikonų astronautas ir lietuvių visatūnas. Čia prie jų prisijungia kinų ...

Anonimas

Jei ir turejo koki pliusa ruskiai uz kova pries nacius tai jo nebeliko po to kai okupavo Lietuva ir zude ir treme i sibira kas kam neaisku ar dar reikia jum kad visa Ukraina isskerstu kad suprast kad uzuost isgamu smarve? Veskit ta sovietini suda povelniu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS