Apleista griuvena klaipėdiečiams ne tik bado akis, bet ir kelia pavojų | kl.lt

APLEISTA GRIUVENA KLAIPĖDIEČIAMS NE TIK BADO AKIS, BET IR KELIA PAVOJŲ

Istorinės miesto dalies gyventojai prašo savivaldybės nugriauti ne vieną dešimtmetį Jūros gatvėje stovinčią griuveną, kuri kelia pavojų aplinkiniams.

Pasak vietinių, Jūros gatvėje šalia 9 numeriu pažymėto pastato tebėra trikampio formos keistos paskirties statinys.

"Vieni sako, kad tai buvęs duonkepis, kiti tikina, jog tai buvusi pirtis ar senajai šildymo sistemai priklausęs objektas. Tačiau pastatas jau yra gerokai aptrupėjęs ir suskilinėjęs, gali būti pavojingas. Dažnai ant jo užsiropščia vaikai, mėto į gatvę nuskilusį tinką. Šalia jo benamiai palieka daug šiukšlių, o dienomis būriuojasi vartodami alkoholį", – rašte savivaldybei mini gyventojai.

Griuvena šiuo metu apaugusi medžiais – tai taip pat kelia nerimą gyventojams. Vietinių manymu, jie vieną dieną gali išgriauti pastatą.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Apleistas statinys nepuošia istorinės miesto dalies, o šalia jo patys gyventojai ima krauti statybinį laužą, stambiagabaričius daiktus.

"Gal savivaldybės planuose numatyta šį objektą restauruoti arba griauti, jei jau jis nebėra saugomas kaip kultūros vertybė?" – klausė miestiečiai.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistai tikino, kad teritorijoje, dėl kurios kreipėsi gyventoja, vienas sandėliukas yra valstybės nuosavybė, patikėta savivaldybei, todėl reikalingas miesto tarybos sprendimas dėl turto nurašymo ir leidimo griauti.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Šiuo adresu yra ir kitas sandėliukų kompleksas, dviejų aukštų. Šį kompleksą griauti galima po Statinių priežiūros poskyrio įvertinimo dėl statinio techninės būklės", – tikinama paaiškinimuose.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius sakė, kad dažniausiai apleisti statiniai šalinami ne pavieniui.

"Mes apžiūrėsime ir įvertinsime. Kai bus duotas atsakymas Miesto tvarkymo skyriui, turėtų būti sprendžiamas klausimas dėl griovimo. Žinoma, prieš tai reikės kreiptis į tarybą dėl pritarimo", – tvarką paaiškino G.Pocius.

GALERIJA

  • Apleista griuvena klaipėdiečiams ne tik bado akis, bet ir kelia pavojų
  • Apleista griuvena klaipėdiečiams ne tik bado akis, bet ir kelia pavojų
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Ponas

Pocius iš kabineto toliau savivaldybės pastato kiemelio išskyrus parūkyti neišeina.

Pranas Pričkus

K< koks čia mastymas, jeigu jau dirba ponia savivaldybėje negali įsigyti kokią tai griuveną? Ta ponia įsigijusi pradėjo statyti, tvarkyta, o valdžia po tokių kaip tamstos mastymų nutarė viską nugriauti. Mano nuomonė visokioms griūvenoms skubūs konkursai. Vieną iš pagrindinių sąlygų šeimininkui numatyti per kiek paruošti projektus, per kiek pastatyti. Jeigu ne, įteisinti grąžinimo mechanizmą buvusiam savininkui, o šis vėl skelbs konkursą, atsiskaitys su buvusiuoju šeimininku ar pan.

K

Gal sakau, cia turbut privatizavimui ruosiamas objektas vienai miesto savivaldybes damai, turinciai patirties is s...do isspausti vaska, kaminas yra, o likusia dali si ponia moka pastatyt...svarbu, kad butu miesto centras ir kvepietu pinigais?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS