Apleistų mašinų problema uostamiestyje: dviejų verslininkų įžūlumui nėra ribų | kl.lt

APLEISTŲ MAŠINŲ PROBLEMA UOSTAMIESTYJE: DVIEJŲ VERSLININKŲ ĮŽŪLUMUI NĖRA RIBŲ

Per pusantro mėnesio iš uostamiesčio kiemų išgabenta 15 apleistų automobilių, kurie ilgus  metus stūksojo nejudinami iš vietos. Pasak savivaldybės atstovų, nevažiuojančių mašinų problema kol kas be pabaigos.

Įsigaliojus naujai tvarkai, apleistus automobilius galima priverstinai išgabenti į mašinų saugojimo aikštelę.

Tačiau tokių mašinų savininkų tenka ieškoti kone su žiburiu. Tik išsiuntinėjus galybę raštų ir atlikus visas procedūras, imamasi automobilio išgabenimo.

"Per pusantro mėnesio išvežta 15 mašinų. Klaipėdos savivaldybės sąrašuose šimtai apleistų automobilių, vienu metu jų skaičius buvo viršijęs pusketvirto šimto. Vargina šis reikalas", – patikino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Didžiausias galvos skausmas yra du verslininkai, kurie apleistus automobilius tampo po visą miestą į skirtingas vietas.

Bėgioja jie nuo mūsų kaip tik gali.

"Bėgioja jie nuo mūsų kaip tik gali. Vieną dieną vienoje vietoje stovi "Opel" , o kitą dieną jau čia būna atvežtas "Renault". Negali išvežti, vėl reikia visas procedūras kartoti. Arba ieškoti, kur išgabentas "Opel" automobilis. Jo vietoje stovi gi kitas automobilis. Vyksta slėpynės", – dūsavo M.Poimanskis.

Tarnyboms puikiai žinoma, kad tokius įžūlius žaidimus žaidžia du verslininkai, užsiimantys automobilių supirkimu.

Veikėjų įžūlumui nėra ribų – senus trantus, aprašinėję verslą reklamuojančiais užrašais, išmėto po visą miestą. Tai dažniausiai gerai matomos vietos, už automobilių stovėjimą nieko nemokama.

"Ir reklamos taisyklių niekas nesilaiko, mokėti už reklamą nereikia. Va taip ir stumdo tokias mašinas po gatves", – pasakojo M.Poimanskis.

Senus, miestiečiams kažkada priklausiusius, bet be šeimininkų likusius automobilius dabar jau lengviau išvežti, bet yra gudraujančiųjų.

"Pasirodo savivaldybėje tokie veikėjai su išvakarėse pasirašyta pardavimo sutartimi. Kas pirkėjas? Dažniausiai būna koks nors benamis", – pastebėjo skyriaus vedėjas.

Kam miestiečiams reikalingos tokios mašinos, kurių variklio skyriuje auga žolė?

"Aš nežinau. Aš ne psichiatras. Pasakų prisiklausome visokių", – pečiais gūžčiojo M.Poimanskis.

Tokiam automobiliui išgabenti reikia nemažų lėšų, tenka samdyti rangovą, o metus tokie automobiliai turi būti saugomi aikštelėje. Tik tuomet galima ruoštis jų utilizavimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Efa

Dirbkite ponai valdininkai ir nebus problenu ,leidziate kad is jusu tyciotusi tai ir ........daugiau kontroles ir darbu ......

pietietis.

gaila savivaldybes darbuotoju. ar merijoj nera gailestingo zmogaus ,kuris nusluostytu vargsams asaras ir nuvalytu snarglius?

Mano vardas

Tuos laužus reikia išvežt be klausimo. Matai kad laužas aprašinėtas be langų ratų ir pats išveži kuo mažiau to popierizmo ir biurokratijos. Turėčiau traliuką išvežčiau pats. O ne laukt porą mėnesių kol kažkokia institucija pasijudins ir užsakys išvežti vieną kledarą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS