Aplinkosaugininkai Klaipėdos gatvėse ieškos pakalnučių | kl.lt

APLINKOSAUGININKAI KLAIPĖDOS GATVĖSE IEŠKOS PAKALNUČIŲ

Pačiame Klaipėdos centre įsitaisęs saugomų augalų pardavinėtojas kol kas išvengė baudos. Tačiau jau nuo šiandien aplinkosaugininkai žada rengti reidus ir grasina baudomis pakalnutes pardavinėjantiems klaipėdiečiams.

„Savaitgalį pats apvažiavau miestą ir mačiau, kad prekyba šiomis gėlėmis jau prasidėjo. Neklausiau, kiek kainuoja, tačiau įspėjau vieną suvargusią močiutę, Žvejybos uosto rajone pardavinėjusią pakalnutes. Paaiškinau, kad jai gresia bauda“, – teigė Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijai laikinai vadovaujantis Virgilijus Olšauskas.

Aplinkosaugininkai priminė, kad natūraliai gamtoje augančios pakalnutės – nykstantis augalas, todėl yra saugomos. Tačiau gėlininkės pyksta, kad šis augalas mėgsta plisti ir gėlynuose greitai užima didžiulius plotus.

„Visgi mūsų kraštuose nėra jau tokių didelių radimviečių“, – aiškino pareigūnas.

Lito už puokštelę pakalnučių prašančios pensininkės turėtų suklusti, nes aplinkosaugininkai už šių gėlių pardavinėjimą gali skirti baudą, kurios dydis siekia nuo 100 iki 1 000 litų.

„Tiesa, pirmą kartą visuomet tik įspėjime. Žmonės dažniausiai pasimoko ir neberizikuoja pardavinėti pakalnučių“, – kalbėjo V.Olšauskas.

Pakalnučių pardavėjos dažniausiai ginasi įtikinėdamos, kad šias svaiginamu aromatu dvelkiančias gėlytes užaugina pačios. Tačiau neaišku, ar tokie argumentai tikrai įtikins aplinkosaugininkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pakalnute

Tegul iesko seime,ten ju daug!

Konvalijus

Pakirkšnučių tegul ieško tie brakonieriai, o jeigu pakalnutės iš mano daržo, tai varpą dėjau ant tų klounų.

valstybine paslaptis

Pakalnutes zmones,kurie pardavineja salia prekybos centru,rauna poligone uz vandenvietes,prie vilhelmo kanalo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS