Apsauga nuo vandalų – lentelė | kl.lt

APSAUGA NUO VANDALŲ – LENTELĖ

Jau kelerius metus ant viešosios įstaigos Klaipėdos irklavimo centro kabo lentelė su užrašu „privati valda“. Kilo klausimas, dėl kokios priežasties kabo šis ženklas – ar įstaiga iš tikrųjų pakeitė savo statusą ir tapo privati, o galbūt lentelė – tarsi stop ženklas pašaliniams?

Pasak minėto centro direktoriaus Liudviko Alberto Mileškos, lentelė padėjo išspręsti vieną itin opią ir ilgai kamavusią problemą.

„Mes negalėjome atsiginti lipančių per tvorą vaikų ir turėjome net porą teisminių ginčų, kai pasiėmė mūsų valtis, jas sulaužė, nufilmavo ir įkėlė į feisbuką. Jiems priteisė 800 eurų, sumokėjo už valčių remontą. Etatų per dvi bazes neturime, kad jose laikytume sargus, nors yra vaizdo kameros ir visa kita. Išbandėme viską. Vienas iš trenerių pasakė, kad užkabins lentelę su šiuo užrašu, ir jau porą metų ramu, niekas nebelenda. Tad toks ženklas – reikšmingas“, – pažymėjo pašnekovas.

Išbandėme viską.

Anot jo, iki tol buvo bandoma kabinti ir kitus ženklus, įspėjančius apie tai, kad pašaliniams eiti draudžiama, bet vandalų tai nesutrukdydavo.

Tikimasi, kad dabartinis ženklas gelbės, kol bus išspręsti tam tikri klausimai dėl šio pastato ateities. Sprendimus turėtų priimti naujoji miesto valdžia.

„Buvo numatyta pastatą privatizuoti, bet praėjusiais metais jis buvo išimtas iš privatizavimo sąrašo. Kol buvo numatytas privatizuoti, jokių rekonstrukcijų niekas nenumatė, kadangi tas namelis – 120 metų senumo. Kaip elgtis toliau dėl visos šios teritorijos, spręs nauja valdžia“, – sakė L. A. Mileška.

Pernai buvo numatyta pakeisti susenusią tvorą, ant kurios šiuo metu ir kabo minėta lentelė. Bet 2022 m. gruodį visas sklypas buvo atiduotas į aukcioną, tad planai buvo sustabdyti.

„Šiais metais visi sprendimai bus priimti naujos miesto tarybos“, – akcentavo Irklavimo centro direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To nuomuonei

Akivaizdu, jog laikas skubiai kreiptis pagalbos į psichologą. O galbūt jau ir pas psichiatrą.

Nuomonė

Ukrainiečiai dar neįstengė tam namelyje barščių dalinimo su maisto talonai punkto tautiečiams? Negali būti. Nes nuolat po pajūrį trankosi po du ar po daugiau, neretai po dvi tris senutės su vaikais ir narkomanėm neaiškaus amžiaus iš vis, gali būt ir 8 metukų, ir 88 metų amžiaus, tokie tai individai, kaip iš Gogolio aprašytų siaubo apsakymų ir filmo tokio seno apie ukrainietes raganas kur siautėja su lavonais, tai tokie ieško ir ieško, kur ją kas duoda, prašo, reikalauja duoti maisto pinigų išgerti degtinės, gerų drabužių ir avalynės, ieško kur gyventi gali nemokamai ir mokyklas nori steigti tiem neaiškiem padaram kur nei vaikai, nei senutės, narkomanai tokie apsiblausę. Tai gal jau įsikūrė paveldo pastate? Kaip žinia burliokai arčiau upių telkiasi. Patogu vieta jiem su burokais tvarto sąlygomis įsikurti.

Viltis

Tikimės, kad dabar- nebe Taraškevičiaus ar Grubliausko ( nors jie ir tebetupi Taryboje)laikai, tad gal meras Arvydas Vaitkus, Taryba neleis privatizuoti, sunaikinti šios legendinės Jono kalnelio Irklavimo bazės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS