Apšvietimas klaipėdiečiams sukėlė klausimų: įjungiamas ir išjungiamas vis kitu laiku | kl.lt

APŠVIETIMAS KLAIPĖDIEČIAMS SUKĖLĖ KLAUSIMŲ: ĮJUNGIAMAS IR IŠJUNGIAMAS VIS KITU LAIKU

Dalis uostamiesčio gyventojų pastebi, kad apšvietimo žibintai mieste kasdien įjungiami ir išjungiami vis kitu laiku. Nors vieni mano, kad taip taupoma elektra, kiti tikina, kad žibintus reikėtų išjungti anksčiau, o treti skundžiasi, kad jie išjungiami per anksti.

„16.15 val. dar netamsu, o šviesos jau įjungtos. Nutariau pažiūrėti, kas darosi ryte. O reikalai tokie – šviesu jau 8.15 val., o apšvietimo stulpai plieskia iki 8.50 val. Įdomu, kas galėtų paaiškinti, kodėl šitaip daroma?“ – klausė į „Karštą telefoną“ paskambinusi klaipėdietė.

Bendrovės „Klaipėdos paslaugos“ Gatvių infrastruktūros departamento direktorius Dainius Petrauskas paaiškino, kada išjungiamas ir įjungiamas apšvietimas mieste.

„Kiekvieną dieną įjungimas ir išjungimas skiriasi maždaug apie penkias minutes. Tai yra nustatoma pagal apšviestumo lygį. Pas mus yra liuksometrai, tad pagal juos žiūrime, kada įjungti, kada išjungti“, – teigė specialistas.

Tai yra nustatoma pagal apšviestumo lygį.

Tam įtakos turi ir oro sąlygos, pavyzdžiui, jeigu yra apsiniaukę, lyja, žibintai šviečia ilgiau, jeigu ne – trumpiau.

„Liuksometrai yra pas mus teritorijoje ir dar turime valdymo spintas, jos turi savo liuksometrus, tad žiūrime pagal juos. Šiaip visą miesto apšvietimą valdo dispečeris. Kažkada esu daręs apie tai ataskaitą, apšvietimas mieste ilgiausiai yra veikęs 17 valandų“, – pasakojo D. Petrauskas.

Kadangi ilgės dienos, bendras apšvietimo laikas trumpės. Anot D. Petrausko, birželį apšvietimas būna įjungtas tik apie keturias valandas per parą.

Skundų iš klaipėdiečių dėl apšvietimo „Klaipėdos paslaugos“ irgi kartais sulaukia.

„Bet dažniausiai paaiškiname žmonėms. Sausio pradžioje gal pusę valandos vėliau įjungėme ir anksčiau išjungėme apšvietimą dėl elektros kainų šuolio. Bet šiaip dažnų nusiskundimų dėl šitų dalykų negauname“, – sakė pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

geltonoji spauda

tarybinė klaipėda neturi apie ką rašyti.Vienas bukas gyventojas,tai dar ne klaipėdiečiai

:) klaiku

nuo bukų klaiku , tų kurie norėtų būti " rūpestingi " :) Seniai galvoju , nereikia į jokius " anksčiau/ vėliau " reaguoti .

GD

To Alio : Perskaityti straipsnį ir suprasti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS