Atgimimo aikštės atnaujinimas – vis dar popieriuose | kl.lt

ATGIMIMO AIKŠTĖS ATNAUJINIMAS – VIS DAR POPIERIUOSE

Daugybės diskusijų sulaukęs Atgimimo aikštės rekonstrukcijos projektas bus teikiamas svarstyti Klaipėdos miesto tarybos kolegijai.

Byranti centrinė miesto aikštė kelia klaipėdiečių susirūpinimą.

Praėjusį spalį vykęs viešas projekto, kurį parengė bendrovė "Cloud architektai", pristatymas žmonėms suteikė vilčių, kad netrukus prasidės ir realūs darbai.

Tačiau reikalai juda sunkiai.

Šių metų pradžioje paaiškėjo, kad Atgimimo aikštei sutvarkyti, sykiu įrengiant požeminę automobilių saugyklą, kelių milijonų gali ir nepakakti.

Mat, atlikus papildomus aikštės geologinius grunto tyrimus ir įvertinus planuojamos tramvajaus linijos tiesimo galimybes, nustatyta, kad automobilių saugyklos įrengimo išlaidos gali siekti kur kas solidesnę sumą – net 10 mln. eurų ir daugiau.

Smarkiai išaugusios išlaidos Klaipėdos politikus privertė rimtai suabejoti požeminės automobilių aikštelės miesto centre reikalingumu.

Nepaisant bendradarbiavimo sutarties su Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru, pagal kurią savivaldybė įsipareigoja šiam objektui reikalingas 116 automobilių stovėjimo vietų įrengti po Atgimimo aikšte.

Taip buvo pašalinta esminė kliūtis, dėl kurios vis nebuvo išduodamas leidimas teatro pastato rekonstrukcijai.

Tąkart miesto tarybos kolegija nepriėmė jokio sprendimo ir nutarė sulaukti detalesnio projekto pagrindimo.

Paklaustas, kokioje stadijoje projektas yra dabar, Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas patikino, kad viskas vis dar "vidinėje diskusijoje".

"Esame gavę teigiamą ekspertizės išvadą šiam projektui, tai yra vieno aukšto požeminiam garažui ir antžeminei daliai. Pagal planą turėtume gauti ir leidimą statyboms, daugiau aš nieko negaliu pasakyti", – trumpai nukirto pašnekovas.

Rugsėjį šis klausimas turėtų būti teikiamas miesto tarybos kolegijai.

Vėl bus svarstoma dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos projekto įgyvendinimo alternatyvų – su požemine automobilių stovėjimo aikštele ar be jos, su įgyvendinimo terminais bei finansavimo šaltiniais.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Nustebintas ir šokiruotas

remiantis turimais dokumentais parašiau teisinga komentara apie irodytas aferistu aferas, prokuraturos nurodymu policijos tyrejai isiverze i namus nedelsiant ir areštavo, nepateikdami jokiu paaiškinimu.

to Keista

Jeigu taip tikrai daroma, tai tikrai keista..Man įdomiausia kad jokios institucijos nesidomi tokiais darbeliais.Nei vyriausybės atstovė, nei kontrolės komitetao ar STT, nei prokuratūra..Tiesa, ar mes turime prokuratūrą? Ir ką ji veikia?

Keista

2015 balandžio 1 d nebuvo jokių požeminių garažų, žmonės pageidavo fontano. Na dar jūros tematika Atgimimo aikštėje. Tačiau prieš metus, jie rodo galimai perdarytus popierius ir aiškina, kad žmonėms tinka tie požeminiai garažai. Čia melas, nesąmonė, yra liudininkų, apie 70 žmonių dalyvavo, griežtai pasakė, kad jokių garažų!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS