Atliekos auga it grybai: šalia uostamiesčio konteinerių – kalnai kartono dėžių | kl.lt

ATLIEKOS AUGA IT GRYBAI: ŠALIA UOSTAMIESČIO KONTEINERIŲ – KALNAI KARTONO DĖŽIŲ

Šiukšlių konteineriai uostamiesčio Ligoninės gatvės vidiniame kieme nuolat augte apauga kartono dėžėmis. Taip bjaurojamas šis miesto centro kampelis. Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai priversti griebtis seklių darbo metodų, kad nustatytų šiukšlintojus.

Už M.Mažvydo alėjoje veikiančios maisto prekių parduotuvės kiemo stovi keli buitinių atliekų konteineriai.

Savivaldybės darbuotojai, prižiūrintys tvarką mieste, tikino dažnai sulaukiantys skundų dėl greta šiukšlių konteinerių kraunamų kartono dėžių.

Valdininkams ne kartą teko demaskuoti kartonines pakuotes palikusius asmenis ir juos nubausti. Vien nuo praėjusio rudens iki šios vasaros pradžios savivaldybės darbuotojai jau bendravo su šešiais tokiais asmenimis.

Nepaisant to, žinia apie galimas nuobaudas pasiekė ne visus. Pastarosiomis dienomis šioje vietoje vėl išaugo kartoninių dėžių kalnas.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vadovas Saulius Valiulis patikino, kad jo kolegoms pavyko išsiaiškinti penkis žmones, kurie galėjo čia išmesti dideles atliekas.

"Bėda ta, kad mūsų darbuotojų įdirbis yra didesnis nei skiriamos nuobaudos. Bet tai ne visada svarbu. Mes už švarią Klaipėdą", – kalbėjo S.Valiulis.

Pirmą kartą šiukšlintojai įspėjami arba baudžiami. Už šiukšlinimą asmuo gali gauti nuo 30 iki 140 eurų baudą, antrą kartą ji gali siekti nuo 140 iki 600 eurų.

Tiesa, valdininkai nepamena atvejo, kad už panašius dalykus tektų bausti antrą kartą. Dažniausiai pirmą kartą įkliuvę šiukšlintojai įspėjami.

Savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Giedrė Budreikaitė teigė, kad prie Ligoninės gatvės 7-ojo namo pusiau požeminių konteinerių pastatyti neįmanoma – per mažai vietos. Esama planų šiame kieme įrengti antžeminę atliekų konteinerių aikštelę, tačiau tikslesnė vieta jai dar neparinkta.

Anksčiau šiame kieme stovėjo spalvingi atliekų rūšiavimo konteineriai, vadinami varpeliais, bet vežėjai labai vargo, nes itin ankštame kieme didžiulėms mašinoms būdavo sunku manevruoti.

Artimiausi tokie konteineriai yra maždaug už 160 m, prie M.Mažvydo alėjos 11 namo.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Prastai

Prastai jie dirba.Kaime lipa siuksles,o sitie konteineristai tik viena syki per men.atlekia.Taupo kura.Aisku,kad zmones meta kiekviena diena,tai ko noret.

Tikra tragedija

yra su tais šiukšlintojais : meta kur pakliūna ,jei įspėji (jeigu matai ,),tai pasako koks tavo reikalas arba dar gražiau . Be vaizdo kamerų prie konteinerių nieko gero nebus . Jei nesugeba net išlankstyti ir numeta ,būna ,kad neišlankstytą ir įmeta į konteinerį .Didžiąsias atliekas sutempia arba vėlai vakare,arba anksti ryte . Kol GERAI kišenės nenukentės ,taip ir bus .Vežėjai taip pat nesurenka , konteinerių dangčių neuždaro ,tai darbo turi kirai ir benamiai .(Pagal taisykles turėtų vežimo dieną surinkti ir šalia konteinerių šiukšles )

Pasipiktines

Reikia tik sugaudyt ir nubaust tuos šiukšlintojus šalia konteinerio, jei visi mestu atliekas į konteinerį, viskas būtų gerai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS