Atmintiną dieną – viešas renginys Klaipėdoje | kl.lt

ATMINTINĄ DIENĄ – VIEŠAS RENGINYS KLAIPĖDOJE

Šį sekmadienį, oficialiai dar nepasibaigus karantinui, Klaipėdoje planuojamas pirmasis viešas renginys, skirtas Gedulo ir vilties dienai paminėti. Pagerbti sovietinio genocido aukas uostamiestyje ketinama mišiomis po atviru dangumi ir susibūrimu atnaujintame Tremtinių skvere.

Gedulo ir vilties dienos minėjimas Klaipėdoje prasidės sekmadienį 10.30 val. mišiomis už politinius kalinius ir tremtinius bei 1941 m. okupacijos aukas.

Mišios bus aukojamos po atviru dangumi prie Kristaus Karaliaus bažnyčios Bokštų gatvėje.

"Jau yra suderinta su kunigu, jog mišios vyks lauke, kad nebūtų žmonių susigrūdimų. Paskui renginys persikels į atnaujintą Tremtinių skverą. Ten prieš pat vidurdienį nuo tremties bei kalinimų nukentėjusius tautiečius pagerbsime tylos minute, po to vyks oficiali ceremonija", – pasakojo renginį kuruojanti Žvejų rūmų direktoriaus pavaduoja Nemira Trakumienė.

Gyvo tremtinių pavardžių skaitymo "Ištark. Išgirsk. Išsaugok" gatvėje, kaip įprasta, šįkart nebus, jis bus transliuojamas per socialinius tinklus www.birželio14.lt.

Tiesioginė transliacija prasidės sekmadienį nuo 13 val., skaitymai vyks iki pirmadienio 11 val. ryto.

Na, o sekmadienį vakare, 18 val., Klaipėdos koncertų salės parko estradoje (Šaulių g. 36) nemokamai koncertuos Etnokultūros centro folkloro ansamblis "Kuršių ainiai" ir Larijonas Djakovas (altas, elektronika). Koncertas skirtas negrįžusiesiems iš tremties.

"Dėl koncerto buvo didelių abejonių, bet sėdimas vietas išskaidysime, kad žmonės nebūtų arti vieni kitų. Ankstesniais metais mišios būdavo laikomos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, šį kartą – prie Kristaus Karaliaus bažnyčios. Šiemet nebus eitynių, nes tremtiniai visi garbaus amžiaus žmonės, priklauso rizikos grupei. Tokį sprendimą priėmė Tremtinių sąjunga", – patikslino N.Trakumienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nesupratau

Wikipedijoje parašyta kad nuo 1939 iki 1945 Memelburg , dabartinė Klaipėda, buvo trečiojo Reicho Hitlerio Vokietijos dalys. O dar prieš tai Prūsijos dalys. Kažkaip nesuprantu kaip 1941 m. Memelburge galėjo įvykti lietuvių sovietinis genocidas ?

???

Genocido? Jums ten viskas normaliai?

Tik

Bent suprantat, kad Klaipėda 1941 m. nepatyrė sovietinės okupacijos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS