Atnaujintoje Melnragės bibliotekoje – šventė | kl.lt

ATNAUJINTOJE MELNRAGĖS BIBLIOTEKOJE – ŠVENTĖ

Melnragės centre esantis pastatas nušvito naujomis spalvomis – po daugiau nei metus trukusio kapitalinio remonto bendruomenei duris atvėrė modernizuotas Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinys. Atnaujintame pastate surengta vietos bendruomenės šventė „Sugrįžimas“, į kurią susirinko nemažas būrys gyventojų.

Renginyje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, tardamas sveikinimo žodį, pripažino, kad projektas reikalavo daug laiko ir pastangų.

„Sugrįžimas skamba gražiai. Tai buvo ilgas, daug procedūrų ir emocijų pareikalavęs procesas. Tačiau šiandien tai – jau istorija. Tai yra namai, kuriuose jaukiai, laimingai ir džiaugsmingai turi jaustis visi. Tai turi būti namai didelei šeimai, didelei bendruomenei, nuo pačių mažiausių iki brandžiausių. Tikiu ir linkiu, kad, atsinaujinus ir sugrįžus, čia kunkuliuotų gyvenimas“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Biblioteka veiks pirmame pastato aukšte. Įstaigoje bus galima rasti 7 tūkst. knygų, viešąją interneto prieigą.

Antrame pastato aukšte veiklas vykdys Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras.

Melnragės centrinio pastato renovacijai išleista apie 1 mln. eurų.

Ši biblioteka – išskirtinė. Veiklos ir paslaugos čia bus kreipiamos marinistine linkme.

Renginyje I. Kanto viešosios bibliotekos vadovė Bronislava Lauciuvienė pasakojo apie mėlynosios bibliotekos tikslus ir idėjas, kurias sieks įgyvendinti. Viena idėjų – knygos apie Melnragę išleidimas.

Šventėje dalyvavęs žinomas klaipėdietis mecenatas Rimantas Cibauskas tvirtino, jog prie leidinio atsiradimo jis taip pat norėtų prisidėti, ir pasiryžo finansuoti šią knygą.

Melnragės centrinio pastato renovacijai išleista apie 1 mln. eurų.

B. Lauciuvienė teigė, kad Statybininkų prospekte turėtų atsirasti dar vienas bibliotekos filialas.

Pastato techninis projektas jau parengtas. Pasak vadovės, dabar lieka laukti šios idėjos finansavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS