Atskiro leidimo nelaukė: uostamiesčio mokytojai suteikė galimybę mokytis ir vyresniems mokiniams | kl.lt

ATSKIRO LEIDIMO NELAUKĖ: UOSTAMIESČIO MOKYTOJAI SUTEIKĖ GALIMYBĘ MOKYTIS IR VYRESNIEMS MOKINIAMS

Vis daugiau Klaipėdos pradinukų rytais eina į mokyklas, kur suaugusieji padeda jiems prisijungti prie nuotolinių pamokų ir prižiūri vaikus, kol jų tėvai dirba. Nelaukdami atskiro leidimo, uostamiesčio mokytojai suteikė galimybę taip mokytis ir labiausiai to pageidaujantiems vyresniems mokiniams.

"Šiandien jau bus aišku, kiek 5–8 klasių moksleivių bei gimnazistų bus atėję į mokyklas. Tikimės sužinoti ir kokios priežastys mokinius vers mokytis prie mokyklų kompiuterių. Ir iki šiol vienas kitas vaikas ateidavo. Tokių penktokų ir septintokų buvo Gedminų, "Gabijos" mokyklose", – teigė Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė.

Klaipėdoje mokytis nuotoliniu būdu vaikus įsileido 16 mokyklų.

Kai leista į mokyklas ateiti pradinių klasių mokiniams, šia galimybe pasinaudojo tie vaikai, kurių dirbantys tėvai negalėjo palikti atžalų namuose.

Pirmadienį ir antradienį Klaipėdoje į mokyklas atėjo 61 pradinukas, o trečiadienį šis skaičius padidėjo dešimčia vaikų. Daugiausia tėvų į mokyklas atveda pirmokus.

Be to, mokyklos jau atsiveria tiems vyresniųjų klasių mokiniams, kuriems sąlygos mokytis namuose yra nepalankios, arba patys mokiniai turi specialiųjų poreikių ir jiems mokantis būtina specialistų pagalba.

Mokyklų administracijos darbuotojai nebeapsunkina tėvų ir nebereikalauja rašyti prašymų leisti vaikus ateiti į mokyklas.

Pedagogai puikiai žino kiekvieno mokinio šeimos padėtį.

"Įsivaizduokime, kad vaikas gyvena  vadinamojoje socialinės rizikos šeimoje. Kokį prašymą gali rašyti jo tėvai ar globėjai? Mokytojai kalba apie kai kuriuos vaikus, kurie nuotolinėse pamokose dalyvauja neįjungdami kamerų. Matyt, jie taip elgiasi dėl įvairių priežasčių. Galime nujausti, kodėl vaikas nenori, kad būtų matoma jo aplinka. Toliam vaikui, be abejo, geriau jungtis iš mokyklos ir išvengti patyčių. Tai yra skaudūs dalykai", – neslėpė Švietimo skyriaus patarėja.

Į M.Gorkio, Vitės, L.Stulpino, "Smeltės" progimnazijas kasdien ateina ir po kelis priešmokyklinės grupės vaikus.

Dvi uostamiesčio mokyklos veiklos nenutraukė ir tebedirba įprastu ritmu. Tai yra mokyklos, kurių auklėtiniai turi specialiųjų poreikių, o klasėse mokosi vos po kelis vaikus.

Skaičiai

Vakar į mokyklas tėvai atvedė 71 pradinių klasių mokinį: 37 pirmokus, 18 antrokų, 7 trečiokus, 9 ketvirtokus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Kurių galų tie mokytojai negali ateit į mokyklą, per nuotolį dirbti su normaliais vaikais ir tuo pačiu prižiūrėti ir mokinti atėjusį. Nenoriu kad mano vaiką mokykloj prižiūrėtų valytojos.

Mokytojas

Mokykla įsileidžia mokinį,kad šis galėtų dirbti per nuotolį su mokytoja(ais), nes namie nėra tinkamų sąlygų. Vadinasi, mokys mokytojas. Mokykloje mokinį prižiūrės pagalbiniai darbuotojai - mokytojai toliau dirba iš namų.

Klaipėdietis

Labai įdomu, ar su tais vaikais dirbs pedagogai ar tik kokie padėjėjai, t.y. nekvalifikuoti specialistai, bibliotekininkai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS