Klaipėdiečių aukos palengvins vaikų gyvenimą | kl.lt

KLAIPĖDIEČIŲ AUKOS PALENGVINS VAIKŲ GYVENIMĄ

Po geranoriškų klaipėdiečių dalyvavimo ypatingoje akcijoje bei dviejų didelių įmonių darbuotojų aukos Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų auklėtiniams šios įstaigos darbuotojai padėkojo už nuoširdumą ir detaliai papasakojo, kam išleido pinigus.

Plaukė visą parą

Šiemet birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Klaipėdos baseinas dirbo visą parą.

Tai buvo septintoji socialinė akcija, kurios tikslas – ne įspūdingi rezultatai, o parama Sutrikusio vystymosi kūdikių namų auklėtiniams.

Naujajame Klaipėdos baseine ši „PARA–TONO“ vardu pavadinta akcija vyko pirmą kartą.

Iš anksto registravęsi dalyviai ne tik mokėjo dalyvavimo mokestį, organizatoriai pasistengė, kad visą parą baseino takais plauktų akcijos dalyviai.

Šiemet norinčiųjų plaukti dėl kilnaus tikslo buvo per 100.

Plaukimo taisyklės nurodė, kad 25 m ilgio takeliuose visą parą, net ir naktį, plaukia po vieną dalyvį, kiekvienas jų gali pasirinkti savo plaukimo laiką ir trukmę – nuo 15 iki 120 minučių.

Kiekvienas dalyvis savo nuožiūra aukojo eurus, mesdamas juos į aukų dėžutę, tad surinkta suma paaiškėjo tik pasibaigus akcijai.

Šių metų parama – 2 397 eurai.

Mus labai sujaudino gražios iniciatyvos.

Sujaudino aktyvumas

Po plaukikų akcijos Klaipėdos „Akropolio“ darbuotojai surengė Pavasario gerumo akciją ir per vaikų Velykėles surinko 1,5 tūkst. eurų.

„Švyturio“ arenos darbuotojai prie paramos prisidėjo pačių surinktais 1,9 tūkst. eurų.

Galutinė paaukota Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namams suma nustebino šios įstaigos darbuotojus, ji pasiekė 5 797 eurus.

„Gauta parama iš „PARA–TONO“ akcijos įstaigai labai svarbi ir reikšminga. Nuostabu, kad didelė visuomenės dalis yra neabejinga vaikų negaliai, jų šeimoms. Mus labai sujaudino gražios iniciatyvos, akcijose dalyvavusių žmonių vieningumas ir empatija ypatingiems vaikams. Mums labai svarbus dėmesys ir pagalba. Esame be galo dėkingi akcijos dalyviams ir rėmėjams“, – kalbėjo Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų vadovė Aušra Nikolajevienė.

Padeda dešimtims vaikų

Kasdien į šią įstaigą atvyksta iki 70 vaikų.

Į dienos stacionarą atvyksta sergantieji įvairiomis lėtinėmis, nepagydomomis, progresuojančiomis ligomis. Tai cerebrinis paralyžius, įvairios retos genetinės ligos.

Į ankstyvosios reabilitacijos skyrių atvyksta ankstyvojo amžiaus vaikai iki 7 metų, dažniausiai jie turi raidos vystymosi sutrikimų.

Čia veikia centras 3–6 metų vaikams, turintiems nustatytą autizmo spektro sutrikimą, emocijų ir elgesio sutrikimų.

Dirbdami su vaikais, įstaigos darbuotojai skiria dėmesį ir šių vaikų šeimos nariams, teikia jiems psichoemocinę, terapinę pagalbą, pageidaujantiems suteikiama laikino atokvėpio paslauga.

Už akcijų metu surinktus pinigus nupirktas pozicionavimo čiužinys, kainavęs 1 569 eurus, stovynė vaikui, verta 1 808 eurų, vaiko raidos vertinimo priemonių rinkinys už tūkstantį eurų, planšetiniai kompiuteriai už 1 320 eurų bei su neįgaliais vaikais dirbantiems specialistams būtinų darbo priemonių.

Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų darbuotojai, pranešdami visuomenei apie paaukotų pinigų panaudojimą, rodo pavyzdį kitoms labdaros organizacijoms bei įstaigoms.

Pavyzdžiui, garsiojo „Vilties bėgimo“ rengėjai niekada viešai neskelbia, kiek pinigų surinko ir kaip juos panaudojo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS