Autobusą vairavo maigydamas telefoną? | kl.lt

AUTOBUSĄ VAIRAVO MAIGYDAMAS TELEFONĄ?

Keleivius sukrėtė vaizdelis, matytas viename mieste važinėjančių autobusų. Jo vairuotojas važiavo gatvėmis maigydamas telefoną. Keleiviai stebėjosi – žinutės svarbesnės už saugų vairavimą?

Situacija buvo nufilmuota, o vaizdo įrašas paviešintas socialiniame tinkle „Facebook“.

Keleivių pastebėjimas sukėlė susidomėjimą, komentatoriai širdo dėl tokio neatsakingo vairuotojo elgesio.

Vaizdo įraše buvo matyti už autobuso lango besikeičiantys vaizdai, iš kurių galima numanyti, kad autobusas važiavo Pilies gatve, kai keleiviai filmavo vairuotoją.

Vairuotojas autobusą vairavo alkūnėmis, padėtomis ant vairo. Vyras žinutes rašė abiem rankomis laikydamas telefoną.

Vaizdo įrašo nuoroda ir stop kadras pasiekė viešąją įstaigą „Klaipėdos keleivinis transportas“. Įstaigos vadovas Gintaras Neniškis patikino, kad už tokį elgesį vairuotojo tikrai niekas nepaglostytų.

Įstaigos atstovai net kreipėsi į vaizdo įrašo autorių.

„Bet filmuotos medžiagos mums nedavė. Sakė, kad gavęs iš vaizdo įrašo autoriaus pastabą, vairuotojas atsiprašė. Daugiau keleivis vairuotojui neturi pretenzijų ir nenori tos temos eskaluoti. Pagal mums prieinamą informaciją, mes kol kas nenustatėme, kuris čia vairuotojas, nes kol kas ne visų autobusų kameros privalo dirbti „online“ režimu. Jeigu taip iš tikrųjų buvo, tai yra labai blogai. Aš pats nemačiau tos medžiagos, bet ar toks vairuotojas iš tikrųjų begali dirbti darbą, objektyviausiai sprendžia policija. Tokiais atvejais medžiagą analizuoti ir priimti sprendimus persiunčiame jiems“, – griežtą poziciją išsakė G. Neniškis.

Kelių eismo taisyklėse numatyta, kad už naudojimąsi mobiliuoju telefonu vairuojant gali grėsti bauda nuo 60 iki 90 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

M

Na,ne tik vištų yra maigancių telefoną,ir rašančių sms,bet ir tokių gaidzių pilna.

Nu jo

O kiek tokių yra visoje salėje kurios ne tik maigo telefona o dar ir darosi viena ranka, cigarete ruko. Užsidega zalias sviesaforo signalas o kokia boba tik po desimt sekundžių pradeda vaziuot nes reikia užbaigti rasyt SMS. Todėl ir spūstys gatvėse del situ kvailų vistu

Anonimas

Du džentelmenai susitare
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS