Ąžuolyno parke jauni paspirtukininkai kėlė grėsmę | kl.lt

ĄŽUOLYNO PARKE JAUNI PASPIRTUKININKAI KĖLĖ GRĖSMĘ

Ąžuolyno parke prie tvenkinio, siaurais pėsčiųjų takais važiuodami dideliu greičiu, pavojingai manevruodami tarp mamų su mažais vaikais ir senukų, nuomotais elektriniais paspirtukais važinėjo du nepilnamečiai, kurių vienas užsipuolė jį sutramdyti bandžiusį vyrą.

Įsisiautėjo dviese

Vieną rytą, vaikštinėdamas Ąžuolyno parke, klaipėdietis Gediminas buvo priverstas kviesti policiją, nes ten elektriniais paspirtukais siautėjo du paaugliai.

„Papiktino jų įžūlumas. Jie dideliu greičiu laigė pro mamas su mažyliais, vienas jų stabdydavo prieš pat tuos mažus vaikus, jo elgesys – beprotiškas. Negalėjau nutylėti. Paprašiau liautis. Jis prašymą ignoravo, ėmė elgtis dar agresyviau ir pavojingiau. Jam girdint, pranešiau apie šį jaunuolį bendruoju pagalbos telefonu 112“, – pasakojo klaipėdietis.

Vyras pasikalbėjo su čia pat buvusiomis mamomis, jos irgi piktinosi tų paauglių elgesiu, tikino, kad jaučiasi nesaugiai.

„Vienas tų jaunuolių, kuris buvo beveik mano ūgio, kone 1,90 m, mane puolė vos ne kumščiais, kai pasakiau, kad jie kelia grėsmę aplinkiniams. Veidą prikišo prie manęs, o tas visiškai neadekvatus elgesys, nenusakomas įžūlumas pribloškė. Jis grūmojo, šaukė, buvau šokiruotas. Jaučiausi tarsi apspjaudytas, ir žodžiais, ir veiksmais jie rodė, kad niekina visus aplinkinius. Tie jaunuoliai tarpusavyje kalbėjo rusiškai, paskui lietuviškai su rusišku akcentu“, – teigė Gediminas.

Veidą prikišo prie manęs, o tas visiškai neadekvatus elgesys, nenusakomas įžūlumas pribloškė.

Gali mirtinai traumuoti

Įžūlus jaunuolis, pasak liudininko, buvo apie 17–18 metų, aukštas, ilgokų tamsių plaukų, vilkėjo juodomis kelnėmis, tamsiai mėlyna liemene, avėjo baltais sportbačiais, ant pečių turėjo pilką kuprinę.

„Šis paauglys yra pavojingas sau ir kitiems, demonstruoja nepagarbą ir priešiškumą, demonstratyviai pažeidinėja Kelių eismo taisykles“, – dėstė vyras.

Parke vaikščiojusios mamos su vaikais tikino, kad šie jaunuoliai į parką paspirtukais atvažiuoja dažnai ir nardo tarp mažų vaikų.

„Klausiau tų moterų, ar jos kur nors kreipėsi, šios atsakė, kad bijo. Taigi problema lieka, juk jie gali ir užmušti tuos mažylius, ne tik sužaloti. Tai yra sąmoningas chuliganiškas elgesys, kuriuo siekiama, kad visi aplinkiniai jų bijotų“, – įsitikinęs Gediminas.

Baudas moka tėvai

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkė Rasa Bekėžienė teigė, kad sulaukia nemažai pranešimų dėl chuliganiško paspirtukininkų vairavimo.

O ir patys pareigūnai patruliuodami kasdien nustato tokių pažeidimų.

„Kalbant apie taip besielgiančius nepilnamečius, iki 16 metų nepilnamečiai administracinėn atsakomybėn netraukiami. Nuo 16 iki 18 metų jau yra taikoma atsakomybė asmeniškai už padarytus pažeidimus. Tada, kai skiriamos administracinės nuobaudos, turime įspėti tėvus, nes tokie jaunuoliai dažniausiai neturi savarankiško pragyvenimo šaltinio, todėl baudų našta tenka tėvams“, – patikslino R. Bekėžienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

pilnas miestas

TIk ten, JUOKAUJATE. Pilnas miestas

foto

Is Ąžuolyno parko ???

O kur

Debilotaitės mentiaros? Mutavo ar emigravo?:D) Ką, jau trečiam pagal dydį Lietuvos mieste nėra gyvo policininko Ąžuolyno kvartale?Taigi čia pat Mentų rūmai už dviejų žingsnių - nei vienas patrulis nesuveikia prasieit?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS