B. Markauskas: Minijos lygis krenta, prognozuojami šalčiai pavojaus nekelia | kl.lt

B. MARKAUSKAS: MINIJOS LYGIS KRENTA, PROGNOZUOJAMI ŠALČIAI PAVOJAUS NEKELIA

Prieš Kalėdas iki stichinio lygmens pakilęs Minijos upės lygis toliau krenta, situacija po truputį stabilizuojasi, sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

„15 val. ties Priekule fiksuotas 543 centimetrų vandens lygis. Tai jis krenta ir, tikimės, toliau kris, nes sniego kol kas nedaug, atšilimo nežada, tai šią savaitę, matyt, pakankamai ramu bus“, – Eltai teigė B. Markauskas.

„Žinoma, jei šiek tiek daugiau pasnigs, o vanduo sušals į ledą, tai po to, kai turėsime pliusinę temperatūrą gali būti vėl vandens pakilimas“, – pridūrė jis.

Pasak B. Markausko, artimiausią savaitę Lietuvoje prognozuojami šalčiai pavojaus dėl to, kad vanduo užšals, taip pat nekelia.

„Keliai visi jau pravažiuojami, ant kai kurių kelių dar yra vandens, bet kažkokių kritinių vietų, kurios keltų grėsmę, nėra“, – teigė Klaipėdos rajono meras

Gruodžio viduryje Minijoje ties Priekule pradėjo kilti vandens lygis, kuris netrukus pasiekė stichinį – 571,4 centimetro.

Dėl to lapkričio pradžioje Klaipėdos rajono savivaldybė buvo paskelbusi stichinį įvykį dėl Minijos upėje kylančio vandens lygio. Tuo metu vanduo Minijos upėje ties Priekule siekė 570 cm (riba – 560 cm).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS