Baigiasi KRATC vadovo kadencija | kl.lt

BAIGIASI KRATC VADOVO KADENCIJA

Įmonė Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) skelbia konkursą direktoriaus pareigoms.

Nuo 2003 m. šias pareigas ėjusio įmonės direktoriaus Šarūno Reikalo kadencija baigiasi gegužės 1-ąją.

Pats Š.Reikalas į šias pareigas nebegalės kandidatuoti, nes tai draudžia įstatymas.

59-erių Š.Reikalas sakė dar nežinantis, ką veiks.

"Aš negaliu dalyvauti, taip teisės akte nurodyta, čia kadencijų klausimas. Ką aš veiksiu, tai jau mano reikalas. Dar pats nežinau", – tikino Š.Reikalas.

Įmonės direktorius KRATC vadovauja nuo 2003 m.

"Įmonė sukurta nuo nulio. Turime tai, ką turime. Ar gerai turime, gal ne man vertinti. Aš galvoju, kad neblogai turime. Visko šiame darbe buvo, labai ilgai ramiai čia mums netekdavo pagyventi. Kita vertus, kas nedirba, tas ir rūpesčių neturi, klaidų nedaro. O tie, kas dirba, visko patiria", – kalbėjo Š.Reikalas.

Š.Reikalas į pensiją dar neskuba ir tiki, kad savo vietą po saule tikrai ras.

"Veiklos reikės ieškotis. Visi mes čia pasmerkti optimizmui", – juokavo Š.Reikalas.

KRATC – tai septynių Klaipėdos apskrities savivaldybių bendra įmonė, įkurta 2003 m. Jos pagrindinė užduotis – sukurti naują, Europos Sąjungos ekologijos standartus atitinkančią, atliekų tvarkymo sistemą Klaipėdos regione. Pagrindinės bendrovės akcininkės yra Klaipėdos, Palangos, Neringos miestų, Klaipėdos, Kretingos, Šilutės, Skuodo rajonų savivaldybės.

Naujajam įmonės vadovui keliamas reikalavimas ne tik tik turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygstantį išsilavinimą, bet ir nepriekaištingą reputaciją.

Kandidatas negali būti susijęs su kitais fiziniais ir juridiniais asmenimis ryšiais, dėl kurių kyla interesų konfliktas. Jam teisės aktų nustatyta tvarka neturi būti atimta ir apribota teisė eiti atitinkamas pareigas, į kurias pretenduoja kandidatas, ir atlikti toms pareigoms priskirtas funkcijas.

Per pastaruosius 5 metus asmuo neturi būti atšauktas iš juridinio asmens kolegialaus organo dėl netinkamo pareigų vykdymo.

Kandidatu negali būti asmuo, kuriam nuosavybės teise priklauso tos savivaldybės kontroliuojamos bendrovės ar su ja susijusios bendrovės akcijų, ir asmuo, kuris yra tokio akcininko atstovas.

Taip pat pažymima, kad kandidato biografijoje neturi būti aplinkybių, numatytų Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme, dėl kurių asmuo negali dirbti valstybės valdomos įmonės vadovu ar būti kolegialaus organo nariu.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Bankininkas

gerumo reikia vedyboms, vadovui gerumas bevertis, zmonems reikia teisingumo

HHH

Labai geras žmogus yra Reikalas, kas nežinot, geriau patylėkit!

Praeivis

atsišėres ir panašus i dimensini nutukeli bankininka Vasiliauska ir pasišalina vienu metu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS