Balos Sakurų parke kelia abejonių darbų kokybe | kl.lt

BALOS SAKURŲ PARKE KELIA ABEJONIŲ DARBŲ KOKYBE

Netoli Žvejų rūmų pernai įrengtas Sakurų parkas, džiuginantis naujumu ir netikėtais sprendimais, šaltuoju ir ypač šlapiuoju metų laiku ėmė kelti klausimų. Vanduo vis dažniau telkiasi šio parko pakraštyje ir semia pėsčiųjų taką.

Dažnai šiuo taku trumpinantys kelią klaipėdiečiai ne tik stebisi, bet ir socialiniuose tinkluose dalijasi vis didėjančios balos nuotraukomis.

Panašu, kad projektuotojai nusausino parko vidurį ir gruntinius vandenis nukreipė žemyn, arčiau komercinės paskirties sklypo.

Prisimindami, kokia šlapia buvo ši vieta iki parko įrengimo, klaipėdiečiai spėlioja, ar bus šią poilsio zoną projektavę kokie vilniečiai, kurie nesilankė Klaipėdoje ir nežino jos ypatybių?

Diskutuodami apie problemą žmonės svarsto, ar tai tik brokas, o gal darbai dar iki galo nebaigti. Kiti mano, kad dėl nuolat tą pačią vietą užliejančio vandens turėtų pasisakyti nepriklausomi ekspertai.

Žmonės turi daugiau pastebėjimų. Antai vienas vyras su nemenka ironija pasakojo apie tai, kad daugiau nei prieš pusmetį pranešė, jog išrūdijęs, netrukus dėl to nugriūti galintis stulpas liko stovėti naujo tako viduryje. Kiti antrina, kad Dabreceno gatvės pėsčiųjų takas taip pat skendi balose, be guminių batų jo esą pereiti neįmanoma.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė paprašė pavaldinius apsilankyti Sakurų parke ir patiems įsitikinti, kad miesto gyventojai kalba apie realią problemą.

„Apie šią problemą žinojome ir rudenį, šiame parke yra dvi vietos, kur nuolat kaupiasi vanduo. Vienoje jų yra pasodinti nauji augalai. Bet pernai rudenį nespėjome sutvarkyti šios vietos, per anksti užsnigo, planavome tai padaryti lapkritį. Panašu, kad tose vietose pažemėjo reljefas. Kai tik leis orai, tose vietose iškasime augalus, užpilsime didesnį juodžemio sluoksnį, tada vėl pasodinsime augalus. Tikimės, kad taip pavyks išvengti didesnio vandens susikaupimo“, – paaiškino I. Kubilienė.

Kita vieta, kur telkšo bala, ribojasi su privačiu sklypu. Tai yra takas arčiau Taikos prospekto. Šioje vietoje problemą ketinama spręsti įrengiant drenažo lataką, kuriuo vanduo turėtų nutekėti.

Tačiau ir šiems darbams pradėti reikia laiko, visa tai bus daroma įsibėgėjus pavasariui.

Atsakydama į klausimą apie surūdijusį apšvietimo stulpą, I. Kubilienė patikino, jog ši informacija bus perduota įmonei „Klaipėdos paslaugos“.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Kol Kubilienė bus savivaldybeje

Tok tokia kokybė ir bus

Danguolė

Klaidinanti foto- tai ne Sakurų parkas, o takas nuo Šilutės pl link Taikos pr, šalia Maximos, kur irgi vyksta remonto darbai. Nejuokinkit klaipėdiečių!

Vitalija

Gaila visų krūmelių, jie visi įkišti į vandens duobes. Arba bus iššalę arba supūs. atgrubnagių ir neatsakingų žmonių darbas. Tad taip puošiamas ir puoselėjimas miestas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS