Baltijos kelio metinės Klaipėdoje: kviečia į išskirtinį koncertą | kl.lt

BALTIJOS KELIO METINĖS KLAIPĖDOJE: KVIEČIA Į IŠSKIRTINĮ KONCERTĄ

Šiandien, minint Baltijos kelio 34-ąsias metines, klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į nemokamą koncertą po atviru dangumi Danės skvere, prie muzikinio fontano. Koncerto pradžia – 19 val.

Juodojo kaspino dieną, minint ne tik Baltijos kelio metines, bet ir prisimenant Molotovo-Ribentropo pakto pasirašymo datą, kai 1939 m. slaptais protokolais buvo nulemta Baltijos šalių okupacija, Klaipėdoje koncertuos atlikėja Gabrielė Vilkickytė ir gyvo garso grupė.

G. Vilkickytė turi platų gerbėjų ratą, koncertuoja didžiausiose koncertų salėse. Savo kūryboje ji pasakoja apie vidinį pasaulį ir patirtis.

„G. Vilkickytė – pirmiausia jausmas, tada vaizdas. Koncertas, kuris – labiau patirtis, negu renginys, o jam pasibaigus namo norisi eiti ilgiausiu keliu, kad spėtum suprasti, ką jauti“, – skelbė organizatoriai.

Atlikėja yra išleidusi du albumus – „Kilometrai“ ir „Vilko švelnumas“. Ji taip pat dalyvavo populiariuose muzikiniuose projektuose.

2021 m. pelnė „M.A.M.A.“ (Muzikos asociacijos metų apdovanojimai) „Metų proveržio“ apdovanojimą.

Koncerto trukmė – viena valanda.

Organizatoriai – Klaipėdos savivaldybė, Kultūros centras Žvejų rūmai.

2009 m. Baltijos kelias buvo įrašytas į Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos UNESCO globojamą programą „Pasaulio atmintis“ tarptautinį registrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

man

Giliai dzin gerovės valstybėje - nomenklatūrininkai kaip sovietmečiu pasivaidens ir dings toliau varkių varyti.

Memel

Smirda mieste sudu...svente

che che che

Aš tai spaudžiau tarp šlaunų partinį bilietą, o anūką durnyne buvom paslėpę, jei ką - mes niekuo dėti. Užtat ir laimėjom. Taip sakant, kas gudresnis - tas ir pirmesnis. Nis. Mis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS