Bastionų tilto idėja atgimsta | kl.lt

BASTIONŲ TILTO IDĖJA ATGIMSTA

Uostamiestyje vėl gaivinama idėja dėl Bastionų gatvės tilto statybos. Buvusių valdžių puoselėtas projektas statyti keturių juostų tiltą liko užmarštyje, tačiau naujoji miesto valdžia audžia mintį statyti kuklesnį, dviejų juostų.

Jau buvo atlikti tam tikri namų darbai – Bangų gatvės 11-uoju numeriu pažymėtas pastatas paimtas visuomenės poreikiams, išpirkti ir keli garažai, esantys Didžiojoje Vandens gatvėje.

Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas išaiškino, kodėl grįžtama prie tilto statybos idėjos.

„Sena nauja idėja. Buvo padarytas didelis įdirbis – paruoštas Danės gatvės techninis projektas iki jungties su Bangų gatve. Buvo suformuotas sklypas Bastionų gatvei ir buvo beveik užbaigtas techninis projektas“, – aiškino vicemeras.

Tiltą anuomet planuota statyti keturių juostų, su pakėlimo mechanizmu.

„Buvo grandioziniai planai. Bet projektas pradulkėjo stalčiuose, šiandien bandome įvertinti, ar projekto reikia. Jei tilto reikia, turi būti aišku, kokio jo reikia. Jei kada nors Tiltų gatvę norėsime paversti pėsčiųjų gatve, teks galvoti, kur reikės nukreipti eismą. Turi būti alternatyva“, – paaiškino A. Kamarauskas.

Algirdas Kamarauskas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Miesto centre kuriasi du nauji gyvenamieji rajonai – vystomi Bastionų ir Trinyčių projektai.

„Susisiekimo tik per Mokyklos gatvę neužtektų. Turime du pakeliamus tiltus, o technika dėvisi, genda. Biržos tilto remontui paskelbtas konkursas. Remontas gali užtrukti, o važiuoti kažkur teks“, – priminė vicemeras.

Visos šios aplinkybės byloja, kad naujo tilto reikėtų.

Šiandien bandome įvertinti, ar projekto reikia. Jei tilto reikia, turi būti aišku, kokio jo reikia.

„Bet tikrai ne keturių juostų ir ne pakeliamo. Dažniausiai plaukia nedideli laivai, o tiltų pakėlimo reikia laivo „Meridianas“ išplukdymui ar atvykus didesniems laivams. Kam tada tokį grandiozinį tiltą daryti?“ – pastebėjo vicemeras.

Savivaldybė priėmė sprendimą nugriauti garažus, kuriuos anksčiau įsigijo iš privačių savininkų.

„Kad niekam nekiltų papildomų klausimų“, – pridūrė vicemeras.

Bangų gatvėje įsigytas pastatas taip pat yra įtrauktas į griaunamų statinių sąrašą. Ten kuriam laikui buvo įkelti Ukrainos pabėgėliai.

„Jiems tikrai rasime kitą vietą, savivaldybė turi alternatyvų. Tikrai rasime sprendimų, kaip tai įgyvendinti. Kol kas atliekame atliktų darbų reviziją“, – tikino vicemeras.

GALERIJA

  • Bastionų tilto idėja atgimsta
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (21)

nebus to tilto

Vėl pakvipo AFERA. Akivaizdu, kad šis tiltas jokių problemų neišspręstų, bet kažkam parūpo prasukti eilinį biznelį iš statybų. Sena nauja valdžia. Visi vienodi...

Broniau, raminkitės

Pone Bronislivai, gal palankykite kokią vidurinęvakarinę mokyklą? Komentuoti norite, o kiekviename žodyje- po 3-4 klaidas

KS

Kokia nesąmonė. Nustatė, kad Baltijos žiedo rekonstrukcijos nereikia, nes nėra poreikio. Nors furos tikrai trukdo dažnai ir tikrai visiems būtų patogiau, jei vis gi būtų užbaigras toks didelis ir naudingas projektas ( bet veikiausiai sename projekte jau ne labai sau naudos turėsi). O štai tiltas reikalingas. Irgi veikiausiai keliems įsigijusiems nesąmoningus butus prie jono kalnelio :) tikrai pakanka mokyklos tilto. Niekad kamsčių šiuose vietuose neteko matyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS