Be karšto vandens – kelias dienas | kl.lt

BE KARŠTO VANDENS – KELIAS DIENAS

Nuo pirmadienio šiaurinėje Klaipėdos pusėje gyvenantys daugiabučių namų gyventojai neturės karšto vandens. Belieka tikėtis, kad hidraulinių bandymų metu nenustačius vamzdynų defektų klaipėdiečiams karšto vandens tiekimas bus atnaujintas jau savaitės viduryje.

Bandymams – tik diena

Bendrovės "Klaipėdos energija" darbuotojai šiluminių trasų bandymus atlieka tik vieną dieną, tačiau dėl aptiktų defektų arba namus prižiūrinčių šildymo sistemų prižiūrėtojų ar administratorių vangumo gyventojai be karšto vandens kartais turi verstis daug ilgiau.

"Klaipėdos energija" pirmadienį apie pietus nutraukia karšto vandens tiekimą, atlieka paruošiamuosius darbus ir antradienį padidina slėgį vamzdynuose, išbando, ar vamzdžiai jį išlaiko.

Jeigu viskas gerai, trečiadienį bendrovė jau vėl pradeda tiekti karštą vandenį miestui.

Klaipėdiečiai, gyvenantys arčiausiai bendrovės, pavyzdžiui, Paryžiaus Komunos ir aplinkinėse gatvėse, karštu vandeniu jau gali mėgautis tą pačią dieną.

Pasak energetikų, įprastai ketvirtadienį karštas vanduo pasiekia ir labiausiai nuo katilinių nutolusius klientus.

Prižiūrėtojai nespėja

Visgi dažniausiai klaipėdiečių butuose karštas vanduo pasirodo penktadienį vakare ar net vėliau.

Taip yra todėl, kad šildymo sistemų prižiūrėtojai turi atsukti sklendes kiekvieno namo šilumos punkte.

Kaip paaiškino energetikai, bendrovė "Klaipėdos energija" tiekia šilumą tik iki namo įvado.

Kad bandant šilumos trasas padidintu slėgiu gyventojų butuose nesusproginėtų radiatoriai, kiekvieno namo šildymo sistemų prižiūrėtojai privalo užsukti įvadines sklendes, o po bandymų jas atsukti.

Kiekvienas daugiabutis namas turi savo šildymo sistemų prižiūrėtoją, kuris prižiūri tvarką šilumos ūkyje.

Jie privalo užtikrinti, kad name būtų laiku išjungtas, o po hidraulinių bandymų įjungtas karštas vanduo.

Tad penktadienį nesulaukę karšto vandens gyventojai turėtų skambinti namo administratoriui, bendrijos pirmininkui arba ieškoti būtent savo namo šildymo sistemų prižiūrėtojo.

Laukia daug darbų

Pastaraisiais metais netikėtumų per bandymus nebūta.

Jeigu jų metu išryškėja kokių nors defektų, energetikai patys informuoja gyventojus apie galimus nepatogumus, nurodydami, kiek laiko užtruks remontas.

Operatyviausia informacija apie hidraulinius bandymus skelbiama bendrovės "Klaipėdos energija" internetinėje svetainėje. Taip pat – "Klaipėdos" puslapiuose.

Miestiečiai neretai piktinasi, kad bandymai atliekami būtent tada, kai atvėsta oras. Tačiau būta metų, kai gegužės pradžioje dar nebuvo užbaigtas šildymo sezonas.

Šilumininkų tikslas – bandymus atlikti kiek galima anksčiau, kad liktų daugiau laiko defektams pašalinti.

Iki kito šildymo sezono pradžios reikia suspėti pakeisti suplanuotas šildymo trasas. Jeigu paaiškėtų, kad esama nenumatytų defektų, juos pašalinti taip pat būtina iki rudens.

Kadangi kiekvienam panašiam darbui būtina gauti statybos leidimą, o rangovams parinkti tenka vykdyti viešųjų pirkimų konkursą, visa tai užima gana daug laiko.

Būtent tai lemia ankstyvą hidraulinių bandymų laiką.

Kituose Lietuvos miestuose hidrauliniai bandymai taip pat jau vykdomi.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

klp

centrini sildymo monpolija, atsisakykit, turit dujas, statykit katilus ir nebeliks "nepatogumu", tik va pajudinti bulkas sunku, o pasiguosti ne

Tomas

Geda,ka cia pe pridursi.akmens amzius.

ddd

Venesuela gyvena be vandens ir elektros,visai nieko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS