Beda pirštu į pajūrio dviračių takus: pasigendama šiukšliadėžių | kl.lt

BEDA PIRŠTU Į PAJŪRIO DVIRAČIŲ TAKUS: PASIGENDAMA ŠIUKŠLIADĖŽIŲ

Mėgstantys laiką leisti gamtoje klaipėdiečiai tikina, kad dviračių takuose trūksta šiukšliadėžių.

Atšilus orams dviratininkai jau traukia pajūriu besidriekiančiais takais ir pastebi, kad daugelyje vietų po žiemos šiukšliadėžės arba yra prastos būklės, arba jų iš viso nėra.

Klaipėdos savivaldybė svarsto galimybę įrengti šiukšliadėžes miesto ribose esančiuose dviračių takuose, tačiau tualetų neketinama statyti.

Kuršių keliu vadinamas dviračių takas, kuris eina nuo pat Latvijos sienos iki Kintų, ne visur vienodai prižiūrimas.

"Parko teritorijoje mes projektavome šiukšliadėžių vietas ten, kur yra poilsio stotelių. Gal ir nebūtina visame take įrengti šiukšliadėžių, tačiau atnaujinti jas vertėtų", – aiškino Pajūrio regioninio parko direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis.

Tokios infrastruktūros dviratininkams labai reikia.

"Galima dviratį ir prie medžio prirakinti. Bet čia juk kultūros klausimas. Nori žmonės pasivaikščioti, ieško, kur saugiai palikti dviratį ir suvalgyti sumuštinį, todėl turėtų būti vietų, kur žmonės kultūringai tai galėtų padaryti. Esu sutikęs dviratininkų, kurie dviračiais su mažu vaiku keliavo iš Maltos iki pat Sankt Peterburgo. Jie kelionei rinkosi Kuršių dviračių kelią", – prisiminė E.Paplauskis.

Kuršių keliu nuo Latvijos sienos per Šventąją ir Palangą galima nukakti iki Karklės, Girulių, Klaipėdos. Toliau, važiuojant per Žardę, sukama į Priekulę, Dreverną, Svencelę ir Kintus.

"Priekulės seniūnija itin gražiai sutvarkė take esančias šiukšliadėžes, atnaujino ir informacinius stendus. Tam ir sumanytas šis dviračių kelias, kad žmonės susipažintų su vietovėmis, paskaitytų stenduose apie archeologinius radinius kuršių žemėse, gamtą ir gyvūniją", – sakė E.Paplauskis.

Dviratininkų norą nors kai kuriose aikštelėse matyti biotualetą E.Paplauskis palaikė.

"Tualetai turėtų būti statomi tose poilsio aikštelėse, kur būna gausu žmonių. Vasarą pajūrio taku važinėja itin daug žmonių. Nereikia miške pristatyti tualetų, bet vienas kitas dviračių take turėtų būti", – nuomonę išsakė  E.Paplauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Nusivyles

begalviai pleskit aikšteles automobiliam, kur nueina surinkti milijonai

Nuomonė

Jei jau atisvežė žmogus šiukšlę, gali ir namo išsivežti. Niekam nereikia prie takų šiukšliadėžių. Užtektų prie įvažiavimų į takus, ty. prie automobilių kelių dėl patogaus aptarnavimo.

Jeigu jau

tep energinga tiesiat visur dviracio takus tai statyket kas 2 km ir biošikinykus.Ar nepriklauso pagal Europa?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS